Hoe cultuur je leven kan veranderen

Is het je weleens overkomen dat je in een museum bent en geen idee hebt waar je naar moet kijken? Je ziet dat het allemaal knap gemaakt is, leest een paar bordjes, vindt een paar schilderijen best wel mooi en gaat dan weer verder. Dat wat wordt beschouwd als het hoogtepunt van de menselijke beschaving, lijkt niet echt voor jou bestemd.

Wanneer we met een ietwat andere houding een schilderij, maar ook muziek, films of boeken tegemoet treden, komen we erachter dat het wel degelijk voor ons is gemaakt. In deze class leren we hoe cultuur ons meer inzicht kan geven in ons eigen leven. We behandelen onder andere:

 • Hoe je je eigen emotionele leven verbetert met behulp van cultuur.
 • Hoe je dichter bij jezelf en anderen komt met behulp van cultuur, en hoe je zo meer empathie ontwikkelt.
 • Hoe je troost haalt uit cultuur.

Tijdens de class koppelen we een breed scala aan culturele meesterwerken aan onze eigen dilemma’s en problemen op het gebied van liefde, werk en de maatschappij. Je wordt geprikkeld om cultuur als een bron te zien die je kunt aanboren om het leed, dat onlosmakelijk deel van het menselijk leven uitmaakt, te verlichten. Zo is die film of dat muziekstuk niet alleen maar vermaak, maar een middel om je leven te verrijken.

De docent

Remko van Broekhoven TSOLRemko van Broekhoven is politiek filosoof. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie.

Over onze nieuwe classes

Dit is één van de 12 nieuwe classes van The School of Life. De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Vooraf eten?

Wil je een hapje eten voordat de class begint? Voor € 12,50 zorgen wij dat er om 18:15 uur een maaltijd voor je klaarstaat bij binnenkomst. We bieden een vast menu:

 • Huisgemaakte soep van de dag
 • Huisgemaakte quiche
 • Drankje naar keuze

Het menu bestel je door bij kaarten Class & Maaltijd te selecteren.

Al onze producten zijn vegetarisch en met zorg uitgekozen. Heb je allergieën of andere dieetwensen? Stuur na het bestellen dan direct een mailtje naar cafe@theschooloflife.com.

Koop je tickets voor
Hoe cultuur je leven kan veranderen

€47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
 • Tue 7 Jan 2020 19:00 - 21:30
  Frederiksplein 54
 • Mon 23 Mar 2020 19:00 - 21:30
  Frederiksplein 54