De kunst van het gesprek

Heb je weleens het gevoel dat het niet lukt om aan anderen te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent? Gesprekken lopen stroef, zijn saai of blijven hangen in routine.  

Toch zie je ze vaak genoeg: mensen die met iedereen een praatje weten te maken, zelden verlegen zijn en zich uit elke ongemakkelijke situatie weten te redden. Jaloers? 

In deze class leer je wat deze mensen ‘van nature’ lijken te bezitten: de vaardigheid om open en sociaal met andere mensen om te gaan. We bespreken onder andere de volgende punten:

 • Hoe kan je je op je gemak voelen in sociale situaties?
 • Hoe word je een leuke gesprekspartner?
 • Hoe word je een goede luisteraar?
 • Wat is het belang van vriendschap?

De antwoorden op deze vragen zijn vaak minder voor de hand liggend dan je zou denken. Maar wanneer je ze weet te beantwoorden heb je het gereedschap in handen om met plezier en succes met vrienden, collega’s en vreemden om te gaan. Zo worden werkborrels en verjaardagen van vreemde tantes toch nog leuk!

De docent 


JacobKoolstra afbeeldingJacob Koolstra is filosoof, podcaster en docent. Na zijn studies geschiedenis en filosofie aan de UvA begon hij als één van de eerste van Nederland met het ontwikkelen van het vak Praktische Filosofie in het VMBO-onderwijs. Naast dat hij les geeft bij The School of Life, doceert hij Filosofische Mediawijsheid en Radio & Podcasting aan het ROC van Amsterdam.

Over onze nieuwe classes

Dit is één van de 12 nieuwe classes van The School of Life. De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Vooraf eten?

Wil je een hapje eten voordat de class begint? Voor € 12,50 zorgen wij dat er om 18:15 uur een maaltijd voor je klaarstaat bij binnenkomst. We bieden een vast menu:

 • Huisgemaakte soep van de dag
 • Huisgemaakte quiche
 • Drankje naar keuze

Het menu bestel je door bij kaarten Class & Maaltijd te selecteren.

Al onze producten zijn vegetarisch en met zorg uitgekozen. Heb je allergieën of andere dieetwensen? Stuur na het bestellen dan direct een mailtje naar cafe@theschooloflife.com.

Koop je tickets voor
De kunst van het gesprek

€ 47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
 • vr 21 feb 2020 14:30 - 17:00
  Frederiksplein 54
 • vr 28 feb 2020 19:00 - 21:30
  Frederiksplein 54
 • wo 8 apr 2020 19:00 - 21:30
  Frederiksplein 54