De kracht van kwetsbaarheid

Streven naar perfectie is de norm. Je moet een 'alleskunner' zijn: de beste vriend, een woeste minnaar, een behulpzaam mens, grappig, gevat, knap, vlot, slim, rijk, populair.. De lucht is bedrukt met een voortdurend streven naar een foutloos en succesvol bestaan. En waar blijf jij zelf in dit streven? Ben jij dit gedrag zelf of meet je je het aan? Ware emoties hebben een grote aantrekkingskracht. Deze Class, 'De Kracht van Kwetsbaarheid', draait om de moed om jezelf te durven zijn. Je te laten zien, risico te nemen door dingen uit te proberen en het gevaar lopen te falen.

Inspiratiebron Brené Brown (Hoogleraar in Houston, 18 mln views op Ted) maakte veelvuldig studie naar de impact van een kwetsbare levenshouding. Zij liet zich bij haar boeken inspireren door filosofie, psychologie, kunst en poëzie. In deze Class maak je kennis met haar werk en inzichten, leer je jouw eigen waarneming te verbreden over jezelf en over de ander en ervaar je de impact van een open houding. Wat is kwetsbaarheid? Hoe ontdek je jouw eigen kracht? Wat heb je eraan? Waarin wil jij moed opbrengen? Kerndocent Barbara van der Steen laat je zien wat er is bedacht in het verleden, wat er beschikbaar is in het nu en waar voor jou de ruimte zit.

De docent

Barbara van der Steen TSOLBarbara van der Steen
Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleid organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
De kracht van kwetsbaarheid

€47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
  • Wed 30 Oct 2019 14:00 - 16:30
    Frederiksplein 54