Boost je zelfvertrouwen

Zaten we allemaal zo lekker in ons vel als Beyoncé of Obama, dan zou de wereld er waarschijnlijk een stuk beter en gelukkiger uitzien. Wat jammer dan toch, dat dat maar weinigen is gegeven. De oorzaak: onzekerheid. Dat energie vretende, knagende gevoel van niet zeker weten of je goed genoeg bent, slim genoeg, mooi genoeg, interessant genoeg. Geef je jezelf in gedachten steevast een onvoldoende, dan kan dat een behoorlijk verlammende uitwerking hebben op je geluk in werk en privéleven. En niet te vergeten: dat van de mensen om je heen.

Deze class analyseert middels inzichten uit de psychologie, filosofie, fysiologie, muziek, antropologie en wiskunde de oorzaak van het o zo menselijke fenomeen onzekerheid, en het verschil tussen zelfverzekerdheid en arrogantie. De class draagt manieren aan om je zelfvertrouwen de oppepper te geven die het nodig heeft. Zodat je op een voor jou natuurlijke manier de overgang van onzeker naar zelfverzekerd in kunt zetten.

De docenten

Aart Goedhart TSOLAart Goedhart
Aart Goedhart richt zijn blik en onderzoek op de essentie van organisaties: samenwerking. Volgens hem is het daarbij zaak om alles te bevragen - niets is vanzelfsprekend. In zijn onderzoek put hij uit veel verschillende bronnen, van film en kunst tot natuurwetenschap en filosofie. Met mededocent Barbara van der Steen schreef hij in 2016 het boek Proceskunde.

Franka Karsten TSOLFranka Karsten
Franka Karsten is een enthousiaste en breed geïnteresseerde docent die theorie en dagelijkse praktijk goed met elkaar weet te verbinden. Middels alledaagse voorbeelden verheldert zij abstracte filosofische en psychologische theorie. Ze laat deelnemers vanuit filosofische en psychologische perspectieven naar hun eigen leven kijken, om vervolgens diep in te gaan op de grote vragen des levens. Franka’s enthousiasme en e openheid werken aanstekelijk en zorgen voor dynamische en inspirerende bijeenkomsten.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Boost je zelfvertrouwen

€44

wat:
Class
wanneer en waar:
  • wo 31 okt 2018 09:15 - 11:45
    Frederiksplein

Toegang

Lifecard I
Lifecard II
Open inschrijving