Beter omgaan met stress

Als mens hebben we verbazingwekkende psychische capaciteiten. We kunnen wensen, gissen, menen en teleurstellen. We kunnen gezamenlijk een wereld vol systemen, bureaucratie, ambitie en verwachtingen laten ontstaan. En daarin kunnen we dromen, peinzen, plannen beramen, ons schamen en ons schuldig voelen. Niet vreemd dat we vaak niet kunnen slapen, ons verward voelen en overspoeld worden door vervelende gedachten.

We wijten stress vaak aan specifieke factoren. We hebben teveel te doen, niet genoeg geld, tegenstrijdige wensen, tijdnood en onvoldoende controle. In feite is het probleem veel groter en fundamenteler. Oorzaken zijn eerder te vinden in de aard van de mens en de manier waarop onze wereld is ingericht.

Dit betekent niet dat we onze stress niet beter kunnen managen. In deze class leer je slechte, kortstondige oplossingen voor stress te vermijden. Je wordt beter in het vinden van de aanstichters van je angsten. Je leert de onbehulpzame stemmen in je hoofd te temmen en mooiere alternatieven te ontdekken. En je komt erachter hoe je meer tijd en aandacht kan besteden aan de zaken die echt belangrijk voor je zijn.

De docent

Reine Rek TSOLReine Rek
Reine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Beter omgaan met stress

€44

wat:
Class
wanneer en waar:
  • vrijdag 15 september 2017 09:15 - 11:45
    Frederiksplein 54
  • dinsdag 26 september 2017 19:00 - 21:30
    Frederiksplein 54
  • dinsdag 31 oktober 2017 19:00 - 21:30
    Frederiksplein 54

Toegang

Lifecard I
Lifecard II
Open inschrijving