Beter leren ruziemaken

Je kunt beter ruzie hebben met een wijze, dan vriendschap met een dwaas.
M. Moszkowicz 

Het volgende dilemma klinkt iedereen bekend in de oren: nu eindelijk een keer tegen die collega of vriend zeggen waar het op staat, wat je écht denkt, of toch weer op je tong bijten. Doe je het een, dan loop je het risico een vriend kwijt te raken. Doe je het ander, dan word je zelf gek van frustratie. Handelen of nietsdoen? Spreken of zwijgen? Er lijkt geen uitweg zonder dat er iemand gekwetst achterblijft.

Om je te helpen met dit soort dilemma’s onderzoeken we in deze class de schone kunst van het conflict. ‘Hoe lever je constructieve kritiek?’, ‘Waar dient onenigheid voor?’, ‘Wanneer is er sprake van een goede ruzie?’ en ‘Wat doe je als je zelf kritiek krijgt?’ zijn enkele van de vragen die de revue passeren.

We nemen onze eigen flexibiliteit onder de loep en proberen ons daarnaast in de ander te verplaatsen. We bespreken hoe je je standpunt duidelijk kunt maken zonder de ander op de kast te jagen; wanneer je assertief moet zijn, maar zeker ook wanneer het beter is om je kaken op elkaar te houden en niets te zeggen.

Deze class is voor alle conflictmijders, heethoofden en iedereen die het schipperen beu is en beter wil leren ruziemaken.

De docent

 Wicher Schols TSOLWicher Schols is trainer, coach en ondernemer. Hij is gespecialiseerd in geweldloze communicatie en talentontwikkeling. Door zijn open houding, in combinatie met een scherpe analytische blik, is hij in staat het beste uit mensen te halen. Hij heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor en gegeven aan onder andere ABN AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Beter leren ruziemaken

€47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
  • Thu 10 Oct 2019 14:00 - 16:30
    Frederiksplein 54
  • Fri 29 Nov 2019 19:00 - 21:30
    Frederiksplein 54