Als de liefde voorbij is

Het meest persoonlijke is het meest universele.
- Carl Rogers

I’m so lonesome I could cry
Er is niets persoonlijkers dan liefdesverdriet. De pijn voelt uniek, als iets waar alleen jij volledig bij kunt. Tegelijkertijd is het het meest bezongen thema ooit.

How can you mend a broken heart
Deze class gaat verder dan comfort food, binge-watching, drank, rebound lovers en andere begrijpelijke, maar helaas tijdelijk effectieve lapmiddelen. We kijken naar langetermijn-lapmiddelen, zoals verstandige zelfzorg, rouw, vriendschap en tijd. 

I’m still standing
De grote vraag is: hoe vind je jezelf opnieuw uit? Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te zoeken, maar kan je gebruik maken van de schat aan kennis en theorieën die al bestaat. Filosoof Jan Drost, auteur van het gelijknamige boek Als de liefde voorbij is, leidt je langs filosofische, psychologische, poëtische en literaire inzichten van denkers, schrijvers en musici.

Here comes the sun

 

Voor wie

Voor het bijwonen van deze class is een gebroken hart geen voorwaarde. De class is voor iedereen die meer wil leren over het pijnlijke, maar ook fascinerende fenomeen liefdesverdriet.

De docent

Jan Drost TSOLJan Drost
Cultuurfilosoof en schrijver Jan Drost weet alles van de filosofie van de liefde. In zijn boeken en tijdens zijn optredens spaart hij geen enkel aan de liefde gerelateerd onderwerp: seks, macht, jaloezie, vreemdgaan, trouw en romantische idealen; alles komt aan bod. Na publicatie van zijn goed ontvangen debuut Het romantisch misverstand. Anders denken over liefde in 2011, publiceerde hij in 2015 zijn tweede boek Denken helpt, over geluk, machteloosheid en de rol van emoties. Tevens schrijft hij geregeld voor Filosofie Magazine en heeft hij een column over relatievragen die in verschillende kranten verschijnt. Hij stond op Oerol, Lowlands, en treedt op met zijn muzikale theatercollege Plato Was Een Spice Girl. Een filosofische soundtrack van de liefde.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Vooraf eten?

Wil je een hapje eten voordat de class begint? Voor € 12,50 zorgen wij dat er om 18:15 uur een maaltijd voor je klaarstaat bij binnenkomst. We bieden een vast menu:

  • Huisgemaakte soep van de dag
  • Huisgemaakte quiche
  • Drankje naar keuze

Het menu bestel je door bij kaarten Class & Maaltijd te selecteren.

Al onze producten zijn vegetarisch en met zorg uitgekozen. Heb je allergieën of andere dieetwensen? Stuur na het bestellen dan direct een mailtje naar [email protected]

Koop je tickets voor
Als de liefde voorbij is

€47,50

wat:
Class

Inschrijving

Open inschrijving: €47,50
Lifecard 1: voor €299,- per jaar toegang tot alle classes
Lifecard 2: voor €449,- per jaar toegang tot classes en reeksen