Alles over liefde

In deze nieuwe intensive gaan we op zoek naar de vraag wat liefde kan zijn voor jou en hoe je er vorm aan geeft. Niet door je lijstjes te presenteren met spirituele of intuïtief aantrekkelijke tips en trucs, maar door een tijdreis te maken langs fundamentele inzichten van de grootste filosofen en andere denkers. We reiken je perspectieven aan op liefde die jouw beeld erover kunnen aanscherpen en verruimen.

Want, er heerst een idee dat liefde alleen een gevoel is en niet ook een vaardigheid die we kunnen leren. Terwijl dit misschien wel dé grootste fout is die we in relaties maken; denken dat we er niet wijzer of beter in kunnen worden.

Maar, net als met zoveel andere dingen, kunnen we de manier waarop we liefhebben verbeteren. En dat is dan ook precies het doel van deze intensive. Je leert begrijpen waarom we allemaal, op onze eigen manier, ingewikkeld en lastig zijn om mee samen te leven en waarom we allemaal geneigd zijn om liefde te saboteren.

Als we problemen tegenkomen in onze relatie geven we snel de ander de schuld. Het verdriet móet wel door iemand veroorzaakt worden: en, natuurlijk, concluderen we dan maar dat onze partner er verantwoordelijk voor is. We denken niet snel aan de realistischere, donkerdere maar ook aardigere optie die in deze intensive centraal staat. Namelijk dat we gewoon iets héél moeilijks proberen te doen. Iets waar we in getraind kunnen worden.  

In deze intensive leer je:

 • dat het normaal is dat seks en liefde een ingewikkelde verbinding hebben, en dat ze niet altijd samen gaan.
 • dat we allemaal fouten maken. En dat we door dit feit te accepteren onze tolerantie en generositeit vergroten.
 • dat we nooit alles in één persoon kunnen vinden. En dat wij ook nooit alles voor een ander kunnen zijn. Niet omdat we iets fout doen, maar omdat de menselijke natuur dit nu eenmaal onmogelijk maakt.
 • dat het veel werk vergt om elkaar te kunnen begrijpen.
 • dat intuïtie niet genoeg is om ons te brengen naar waar we willen zijn. 

Het is niet gek dat we problemen ervaren in de liefde. Tijdens deze intensive leer je over vaardigheden en houdingen die je kunnen leiden naar misschien wel een nieuw perspectief over liefde. Tijdens deze intensive leer je alles over liefde.

(NB: deze Intensive bevat materiaal uit de klassen Hoe vind je liefde, Blijvende liefde en Waarom je het (niet) moet uitmaken)

De docent

Reine Rek TSOLReine Rek
Reine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

Over onze Intensives

In onze programma's maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

Tijdens onze intensives ga je een dag intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. De workshops bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere intensive biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Alles over liefde

€107,50 (incl. lunch)

wat:
1-day Intensive
wanneer en waar:
 • Sat 23 Nov 2019 10:00 - 17:00
  Frederiksplein 54
 • Sat 22 Feb 2020 10:00 - 17:00
  Frederiksplein 54