Workshops

Onze workshops bestaan uit een verfrissende combinatie van kennisoverdracht en interactie die je aan het denken zet, met anderen in gesprek brengt en aanzet tot actie.

Schrijf je in voor onze professional nieuwsbrief

Workshops

The School of Life verkent en verdiept grote vragen rondom werk: Hoe geef je je werk betekenis? Hoe werk je effectief samen? Hoe creëer je vernieuwing? Hoe haal je het beste uit je zelf maar hou je tegelijkertijd werk en privé in balans? Onze workshops bestaan uit een verfrissende combinatie van kennisoverdracht en interactie die je aan het denken zet, met anderen in gesprek brengt en aanzet tot actie. Het resultaat: verrassende inzichten, verdiepte zelfkennis en meer begrip voor anderen. Wij bieden geen panklare oplossingen maar verdiepen de kennis van de deelnemers en leren hen zelf op zoek te gaan naar antwoorden die voor hen werken. 

Hieronder vind je een selectie van de workshops die wij aanbieden:

Hoe je werk en leven in balans houdt

Werken we om te leven of leven we om te werken? Dat is de million dollar question. Want, moeten we überhaupt kiezen tussen die twee? Kunnen we niet gewoon een mooie baan hebben en tegelijkertijd een gelukkig persoonlijk leven leiden? Dat is in ieder geval wat de meeste van ons willen. In Hoe je werk en leven in balans houdt gaat het om het vinden van de voor jou juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Waarvan kom jij tot leven? En hoe en waar vind je dat terug in je werkzame én persoonlijke leven? Door helder in kaart te brengen wat voor jou van levensbelang is, kun je belangrijke keuzes maken voor de manier waarop je door het leven wilt gaan.


De kracht van conversatie

Als het praten ophoudt, kan het gesprek beginnen, stelde de befaamde aforist Van den Bergh. Slechts enkele activiteiten concurreren serieus met de voldoening van een goed gesprek. Het werkt verbindend, verhelderend en verlichtend. De kunst van het converseren is voor de meeste mensen geen aangeboren talent. Het goede gesprek vraagt nieuwsgierigheid, inlevingsvermogen, aandacht en ontspanning. En vooral vergt het training. Het is niet voor niets een van de oudste kunsten van de beschaving en vormde een belangrijke uitdaging op de publieke pleinen van antieke Griekse steden. 2500 Jaar denken over het echte gesprek hebben onschatbare inzichten opgeleverd. In deze workshop gaan wij in op de fijnere kneepjes van de conversatie. Want om anderen in beweging te brengen zullen wij hen moeten raken.

Creativiteit

Volgens Einstein worden we allemaal geboren als genie. Dat is maar goed ook. Want als we een beetje willen gedijen in een wereld die steeds sneller verandert, hebben we een flinke dosis creativiteit nodig. Dus waarom zouden we ons laten tegenhouden door de aloude mythe dat creativiteit is voorbehouden aan een enkeling? Met andere woorden: hoe herwinnen we ons eigen creatieve potentieel? In deze workshop zullen we het fenomeen creativiteit onderzoeken, verschillende methoden verkennen om inspiratie te vinden en manieren bekijken om met innerlijke en externe obstakels om te gaan.


Meesterschap

Gek genoeg zijn het vaak niet de meest getalenteerde mensen die tot grote hoogte komen. Talent is bijzonder handig als je een vaardigheid snel onder de knie wilt krijgen, maar meesterschap is het product van hard, lang en toegewijd werken. Zelfs de uiterst getalenteerde Mozart was nooit de briljante componist geworden zonder een proces van bijna twintig jaar oefening en studie. Of het nu gaat om het leren van een sport, wetenschap, kunst of ambacht, de route naar beheersing, verbinding en uiteindelijk ultieme creatie verloopt volgens een vast proces.


Rust in je hoofd

Niemand kan altijd maar kalm blijven. Angst en adrenaline zijn cruciaal om te overleven of om een belangrijke prestatie neer te zetten. Toch ervaren velen van ons, ook als we niet in levensgevaar verkeren, regelmatig onrust. Hoe kunnen we, temidden van alle sociale druk, een evenwichtig gemoed houden? Tijdens deze workshop verkennen we twee cruciale relaties die we kunnen verbeteren: onze relatie met de wereld en die met onszelf. Door het bestuderen van ideeën over de oorsprong van onrust en in gesprek te gaan over onze eigen ervaringen ontdekken we hoe we kunnen komen tot een gebalanceerder gevoelsleven en een overheersend gevoel van kalmte. 

 

Intentionale Learning & Development Curriculum

Twintig workshops over onmisbare emotionele vaardigheden. Bekijk hier de brochure. 

 

Meer informatie? Stuur een mail naar zakelijk@theschooloflife.com of bel met 020-7372806