Workshops

Onze workshops bestaan uit een verfrissende combinatie van kennisoverdracht en interactie die je aan het denken zet, met anderen in gesprek brengt en aanzet tot actie.

Schrijf je in voor onze professional nieuwsbrief

Workshops

The School of Life verkent en verdiept grote vragen rondom werk: Hoe geef je je werk betekenis? Hoe werk je effectief samen? Hoe creëer je vernieuwing? Hoe haal je het beste uit je zelf maar hou je tegelijkertijd werk en privé in balans? Onze workshops bestaan uit een verfrissende combinatie van kennisoverdracht en interactie die je aan het denken zet, met anderen in gesprek brengt en aanzet tot actie. Het resultaat: verrassende inzichten, verdiepte zelfkennis en meer begrip voor anderen. Wij bieden geen panklare oplossingen maar verdiepen de kennis van de deelnemers en leren hen zelf op zoek te gaan naar antwoorden die voor hen werken. 

Hieronder vind je een selectie van de workshops die wij aanbieden:

Innoveren

In een tijd waarin oude systemen vaak niet meer werken, moeten we op zoek naar het nieuwe. Niet alleen om concurrerend te blijven en klanten blij te maken, maar ook om de wereld een beetje mooier te maken. In deze workshop kom je erachter hoe je je creativiteit vergroot en hoe je innoverende ideeën in de praktijk brengt. 

Haal eruit wat erin zit

Het gaat goed op je werk, je ontwikkelt je en haalt voldoening uit wat je doet. En toch knaagt er iets. Is dit het nu echt? Haal je alles eruit wat er in zit? Ben je werkelijk betrokken? Ingewikkelde vragen die je niet zomaar even beantwoordt. Een lichte ontevredenheid hoeft niet te betekenen dat het roer direct om moet. Toch is het nuttig om je drijfveren aan een grondig onderzoek te onderwerpen. En dat is precies wat je in deze workshop gaat doen. Door helder te maken wat je motiveert, wat je inspireert en waar je gepassioneerd over bent, krijg je meer grip op wat echt belangrijk voor je is.

Hoe je werk en leven in balans houdt

Werken we om te leven of leven we om te werken? Dat is de million dollar question. Maar oh, wat is die toch lastig te beantwoorden. Want moeten we überhaupt kiezen tussen die twee? Kunnen we niet gewoon een mooie baan hebben en tegelijkertijd een gelukkig persoonlijk leven leiden? Dat is in ieder geval wat de meeste van ons willen. In Hoe je werk en leven in balans houdt gaat het om het vinden van de voor jou juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Waarvan kom jij tot leven? En hoe en waar vind je dat terug in je werkzame én persoonlijke leven? Door helder in kaart te brengen wat voor jou van levensbelang is, kun je belangrijke keuzes maken voor de manier waarop je door het leven wilt gaan.

How to find a job you love

Kies een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken. Confucius had makkelijk praten; hij deed niets liever dan filosoferen. We weten heel goed wat de perfecte baan ons geeft: voldoening, geld, status, uitdaging, respect, persoonlijke ontwikkeling, een betere wereld en heel veel plezier. In deze workshop onderzoeken we je verwachtingen van werk, je ambities en dromen, en leren we van oude en nieuwe denkers over inspirerende perspectieven op dit zo belangrijke vraagstuk. Na afloop van de workshop heb je een completer en dieper beeld van je eigen verwachtingen en verlangens rondom werk. En van de stappen die jij kunt nemen om een baan te vinden die bij je past.

Vernieuw je denken

Waarom denken we wat we denken en waarom doen we wat we doen? Wat zijn de vooronderstellingen die aan onze denkkaders ten grondslag liggen, en kloppen deze wel? Als we deze vooronderstellingen eens kritisch tegen het licht houden, kunnen we dan op een hele andere manier denken en doen? Kunnen we ons leven ook heel anders inrichten? In deze workshop gaan we aan de slag met ons denken en onze vooronderstellingen. We analyseren onze denkkaders en leren de techniek van herkaderen (reframing) toe te passen. We bespreken de filosofische theorieën waar deze techniek op gebaseerd is. Op deze manier krijgt ons denken een flinke upgrade en leren we met een frisse nieuwe blik naar de wereld, onszelf en ons werk te kijken.

De kracht van conversatie

Als het praten ophoudt, kan het gesprek beginnen, stelde de befaamde aforist Van den Bergh. Slechts enkele activiteiten concurreren serieus met de voldoening van een goed gesprek. Het werkt verbindend, verhelderend en verlichtend. De kunst van het converseren is voor de meeste mensen geen aangeboren talent. Het goede gesprek vraagt nieuwsgierigheid, inlevingsvermogen, aandacht en ontspanning. En vooral vergt het training. Het is niet voor niets een van de oudste kunsten van de beschaving en vormde een belangrijke uitdaging op de publieke pleinen van antieke Griekse steden. 2500 Jaar denken over het echte gesprek hebben onschatbare inzichten opgeleverd. In deze workshop gaan wij in op de fijnere kneepjes van de conversatie. Want om anderen in beweging te brengen zullen wij hen moeten raken.

Verbeter de wereld, begin bij je werk

Er bestaat steeds meer de behoefte om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Maar we kunnen en willen ook niet allemaal huis en haard verlaten om ergens ter wereld echt een verschil te maken. Hoe zet je die wens een positieve bijdrage te leveren om in concrete acties met impact? En hoe vertaal je deze naar je werk? In deze workshop gaan we op zoek naar jouw waarden en drijfveren en onderzoek je hoe je deze binnen je bestaande werkzaamheden kunt inzetten om impact te genereren, op je organisatie, op de maatschappij of op beide. Samen verken je mogelijke strategieën om dit doel te bereiken en breng je in kaart welke eerste stappen je kunt nemen.

De noodzaak van filosoferen

Veel van waar we dagelijks mee te maken hebben, bekijken we nooit van een afstand. We accepteren wat vanzelfsprekend lijkt en wat anderen ons vertellen, of hebben helemaal niet door dat er überhaupt iets te ontdekken valt. Filosofie is de discipline die geen genoegen neemt met hoe we aanvoelen dat dingen in elkaar steken, maar ons uitdaagt om een ander perspectief in te nemen van waaruit we onze aannames kunnen testen. Vanuit verwondering over hoe wijzelf, anderen en de wereld werken, wordt er kritisch gekeken naar alles wat we denken te weten. In deze workshop maak je kennis met vaardigheden die filosofen door de eeuwen heen hebben ontwikkeld om helder na te denken.

Beter leren ruziemaken

Het volgende dilemma klinkt iedereen bekend in de oren: nu eindelijk een keer tegen die collega zeggen waar het op staat, wat je écht denkt, of toch weer op je tong bijten. Handelen of nietsdoen? Spreken of zwijgen? Er lijkt geen uitweg zonder dat er iemand gekwetst achterblijft. Om je te helpen met dit soort dilemma’s onderzoeken we in deze workshop de schone kunst van het conflict. Hoe lever je constructieve kritiek en waar dient onenigheid voor en wat doe je als je zelf kritiek krijgt? We nemen onze eigen flexibiliteit onder de loep en proberen ons daarnaast in de ander te verplaatsen. We bespreken hoe je je standpunt duidelijk kunt maken zonder de ander op de kast te jagen; wanneer je assertief moet zijn, maar zeker ook wanneer het beter is om niets te zeggen.

Nieuw Learning & Development Curriculum

Twintig workshops over onmisbare emotionele vaardigheden. Bekijk hier de brochure. 

 

Meer informatie? Stuur een mail naar zakelijk@theschooloflife.com of bel met 020-7372806