Talks

Een talk van The School of Life voorziet de geest van brandstof, prikkelt met nieuwe denkbeelden en verfrist dankzij een fijne dosis humor. En dat in minder dan een uur.

Neem contact met ons op om de behoefte van jouw organisatie te bespreken of voor meer informatie:
E: [email protected]
T: 020 737 2806

Talks

Borrels, medewerkersdagen en diners worden pas echt interessant als je bezoekers werkelijk geïnspireerd raken. De sprekers van The School of Life zijn daar meesters in. Door boeiende onderwerpen te vertalen in prikkelende en lichtvoetige talks zetten zij de bezoekers van je evenement aan het denken en brengen zij hen met elkaar in gesprek.

Hieronder vind je een selectie van de talks die wij aanbieden:

Geluk in je werk

Volgens de Nederlandse denker Huizenga is ieder mens een spelend wezen. Vanuit dit soort filosofische perspectieven word je tijdens deze talk uitgedaagd om naar je werkende leven te kijken. Wanneer speel jij tijdens je werk? We brengen je hierover in gesprek met elkaar en enkele van de grootste denkers uit de filosofiegeschiedenis. Na een half uur ga je met een frisse blik en vernieuwde energie weer aan het werk.

De kracht van de conversatie

Voor veel mensen is de grootste uitdaging op het werk het bespreekbaar maken van de zaken die gevoelig liggen; die zaken waarvan iedereen stiekem hoopt dat ze vanzelf verdwijnen. Daarmee gaat veel energie en tijd verloren, terwijl juist het aankaarten van de lastige onderwerpen nieuwe wegen opent en energie oplevert. Tijdens deze talk onderzoeken we hoe je essentiële vaardigheden ontwikkelt als tactvol luisteren, het vinden van overeenstemming en het omgaan met meningsverschillen.

Ontketen je creativiteit

Volgens Einstein worden we allemaal geboren als genie. Dat is maar goed ook. Want als we een beetje willen gedijen in een wereld die steeds sneller verandert, hebben we een flinke dosis creativiteit nodig. Dus waarom zouden we ons laten tegenhouden door de aloude mythe dat creativiteit is voorbehouden aan een enkeling? Met andere woorden: hoe herwinnen we ons eigen creatieve potentieel?

Meesterschap

Gek genoeg zijn het vaak niet de meest getalenteerde mensen die tot grote hoogte komen. Talent is bijzonder handig als je een vaardigheid snel onder de knie wilt krijgen, maar meesterschap is het product van hard, lang en toegewijd werken. Zelfs de uiterst getalenteerde Mozart was nooit de briljante componist geworden zonder een proces van bijna twintig jaar oefening en studie. Of het nu gaat om het leren van een sport, wetenschap, kunst of ambacht, de route naar beheersing, verbinding en uiteindelijk ultieme creatie verloopt volgens een vast proces.

Rust in je hoofd

Niemand kan altijd maar kalm blijven. Angst en adrenaline zijn cruciaal om te overleven of om een belangrijke prestatie neer te zetten. Toch ervaren velen van ons, ook als we niet in levensgevaar verkeren, regelmatig onrust. Hoe kunnen we, temidden van alle sociale druk, een evenwichtig gemoed houden? Tijdens deze talk verkennen we twee cruciale relaties die we kunnen verbeteren: onze relatie met de wereld en die met onszelf. Door het bestuderen van ideeën over de oorsprong van onrust en in gesprek te gaan over onze eigen ervaringen ontdekken we hoe we kunnen komen tot een gebalanceerder gevoelsleven en een overheersend gevoel van kalmte.

 

Meer informatie? Stuur een mail naar [email protected] of bel met 020 737 2806