Courses

The School of Life biedt diverse eigenzinnige en effectieve meerdaagse trajecten die leiden tot meer zelfinzicht, zelfvertrouwen, empathie en initiatief.

 

Schrijf je in voor onze professional nieuwsbrief

Courses

 

Het succes van een organisatie wordt maar voor een beperkt deel bereikt door ‘harde’ vaardigheden van medewerkers. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat emotionele en sociale intelligentie veel bepalender zijn. Daarom biedt The School of Life diverse eigenzinnige en effectieve meerdaagse trajecten die leiden tot meer zelfinzicht, zelfvertrouwen, empathie en initiatief.

Tijdens deze in-company courses worden thema’s als samenwerken, creativiteit en ondernemerschap volgens de methodologie van The School of Life verkend en uitgediept. Deelnemers krijgen waardevolle inzichten en tools die zij direct in de praktijk kunnen inzetten en hen verder helpen in hun ontwikkeling. In-company courses zijn geschikt voor bestaande teams of groepen werknemers uit verschillende geledingen van de organisatie.

Hieronder vind je een selectie van de courses die wij aanbieden:

Ken jezelf

Socrates zei het al: ‘Zelfkennis is de bron van alle wijsheid.’ Dus als we onszelf willen ontwikkelen zullen we de tijd moeten nemen om te reflecteren. Helaas komen we daar in deze tijd van hoge werkdruk en voortdurende prikkeling nauwelijks toe. Een gemiste kans, want diepere kennis van je kwaliteiten, waarden, drijfveren en ambities geven je carrière richting en betekenis. Daarom trekken we er vier dagen op uit om in een mooie, bosrijke omgeving achterom, vooruit én naar binnen te kijken. Met als doel: verhelderen wat je nu echt uit jezelf én je carrière wil halen.

A Serious Business Course

A Serious Business Course is een eigenzinnig, levendig en diepgaand programma over de zaken die cruciaal zijn voor succesvol én betekenisvol werk. En dan hebben we het niet over ambitie, intellect en harde vaardigheden. Want een waardevolle carrière vraagt tegenwoordig om andere skills. In A Serious Business Course verdiep je met behulp van inzichten uit de filosofie en psychologie je zelfkennis, leer je hoe je jouw potentieel ten volle ontwikkelt, breng je jouw leiderschapsskills in kaart en leer je hoe je verandering creëert.

Talent in een nieuwe tijd

Jonge werknemers verwachten meer van organisaties dan een goed inkomen en stabiliteit. Ze willen zich ontplooien, zijn op zoek naar betekenis in hun werk en verwachten zowel verantwoordelijkheid als vrijheid. Deze course daagt jonge mensen uit het beste uit zichzelf te halen door hun ambities, talenten en waarden te onderzoeken. En vervolgens actief aan de slag te gaan met de vraag waar deze de missie van hun organisatie raken. Het resultaat: een dieper besef van hun eigen specifieke kwaliteiten en hoe zij deze kunnen inzetten ten behoeve van de organisatie, zonder dat zij zichzelf over de kop lopen.

Over leven in een burn-out samenleving

Excellent presteren zonder emotioneel, fysiek en geestelijk leeg te lopen. Dat is de uitdaging van de moderne professional. Maar hoe doen we dat? Hoe zorgen we ervoor dat we onze ambities waarmaken, ons professioneel ontwikkelen en een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij zonder dat het ten koste gaat van onszelf? En wat doen we als we over het randje (dreigen te) gaan? In een reeks van drie bijeenkomsten verduidelijk je voor jezelf hoe het komt dat je af en toe over je grenzen gaat, leer je de signalen herkennen dat je het wat rustiger aan moet doen en werk je een effectieve strategie uit die je helpt voorkomen dat je in de burn-outval trapt.

Moedige teams

Het succes van teams wordt voor een belangrijk deel bepaald door haast ongrijpbare zaken: weten dat je gewaardeerd wordt, bereid zijn om fouten te maken, iets voor een ander over hebben en de wil om problemen te benoemen. En daar is moed voor nodig. In deze course brengen teamleden hun samenwerking naar het volgende niveau. Zij leren elkaar op een dieper niveau kennen door inzicht te krijgen in wat zij zelf én hun collega’s nodig hebben om goed te functioneren. Daardoor ontstaat meer begrip, respect en vertrouwen. Ook verdiepen deelnemers zich in de kunst van het ruziemaken zonder de relatie te beschadigen. En tot slot leren zij ook hoe zij met interne en externe opdrachtgevers beter kunnen samenwerken.

Meer informatie? Stuur een mail naar zakelijk@theschooloflife.com of bel met 020-7372806