Ontwikkel je zelfkennis

  • Zelfkennis
Waarschijnlijk heb je een goed beeld van waar je van houdt, waar je niet tegen kan en met wie je graag omgaat. Maar ken je jezelf nou echt? In deze class onderzoek je je eigen doen en laten en kom je erachter wie je nou eigenlijk bent!

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€59

Tickets available

Iets meer over de inhoud

Toen de Griekse filosoof Socrates de missie van de filosofie probeerde samen te vatten zei hij: ‘Ken jezelf.’

Als mens hebben we het bijzondere talent om de waarheid voor onszelf verborgen te houden. Juist daarom is het belangrijk dat we af en toe de tijd durven nemen om naar binnen te kijken – meestal door even naar buiten te kijken. Want alleen op basis van een solide idee over wie we zijn en hoe anderen ons zien, kunnen we goede keuzes maken.

In deze class onderzoeken we onder andere:

  • Hoe we vage emoties en gedachten kunnen verhelderen.
  • Welke invloed onze jeugd heeft gehad op ons gevoelsleven.
  • Hoe anderen ons zien.
  • Wat we misschien niet snel van onszelf onder ogen komen.

We leren onze valkuilen herkennen en leggen tot nu toe verborgen potenties bloot. We gaan met praktische technieken aan de slag om ons eigen doen en laten te onderzoeken. Omdat we er uiteindelijk betere mensen van worden: voor onszelf én voor anderen.

Praktische informatie

Tijdsduur: 2,5 uur
Voorbereiding: geen

Jaap van der Spek

Jaap van der Spek

Jaap van der Spek is politiek filosoof en als docent verbonden aan The School of Life te Amsterdam. Daarnaast is Jaap directeur van de internationale NGO Young in Prison, dat in tal van landen programma’s uitvoert voor jongeren in jeugdgevangenissen, onder meer met creatieve en sportieve workshops, maar ook met filosofieprogramma’s.

Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven is filosoof en schrijver. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie. Vorig jaar publiceerde hij: ‘De wereld omgekeerd – Hoe de filosofie je helpt goed om te gaan met het kwaad’.

Classes (2,5 uur)

Ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton

De classes van The School of Life gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Deze ideeën worden ingezet voor jouw persoonlijke ontwikkeling en om je te helpen met de grote vragen in het leven. Een combinatie van les, reflectie en gesprek met maximaal 30 personen.

Naar alle classes