De kunst van het gesprek

  • Relaties
  • Zelfkennis
Hoe voer je eigenlijk een goed gesprek? Hoe lukt het sommige mensen toch met iedereen een praatje te maken en zich overal op hun gemak te voelen? In deze workshop leer je alles over de vaardigheden die de basis vormen van goede gesprekken en open communicatie.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€59

Er zijn nog plekken beschikbaar

Iets meer over de inhoud

Heb je weleens het gevoel dat het niet lukt om aan anderen te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent? Gesprekken lopen stroef, zijn saai of blijven hangen in routine.

Toch zie je ze vaak genoeg: mensen die met iedereen een praatje weten te maken, zelden verlegen zijn en zich uit elke ongemakkelijke situatie weten te redden. Jaloers?

In deze class leer je wat deze mensen ‘van nature’ lijken te bezitten: de vaardigheid om open en sociaal met andere mensen om te gaan. We bespreken onder andere de volgende punten:

  • Hoe kan je je op je gemak voelen in sociale situaties?
  • Hoe word je een leuke gesprekspartner?
  • Hoe word je een goede luisteraar?
  • Welke rol speelt gespreksvaardigheid in het ontwikkelen van vriendschap?

Met gebruik van de juiste gesprekstechnieken zal je met meer plezier en succes met vrienden, collega’s en vreemden omgaan. Zo worden werkborrels en verjaardagen van vreemde tantes toch nog leuk!

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 2,5 uur
Voorbereiding: geen

Jacob Koolstra

Jacob Koolstra

Jacob Koolstra is filosoof, podcaster en docent. Na zijn studies geschiedenis en filosofie aan de UvA begon hij als één van de eerste van Nederland met het ontwikkelen van het vak Praktische Filosofie in het VMBO-onderwijs. Naast dat hij les geeft bij The School of Life, doceert hij Filosofische Mediawijsheid en Radio & Podcasting aan het ROC van Amsterdam.

Classes (2,5 uur)

Ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton

De classes van The School of Life gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Deze ideeën worden ingezet voor jouw persoonlijke ontwikkeling en om je te helpen met de grote vragen in het leven. Een combinatie van les, reflectie en gesprek met maximaal 30 personen.

Naar alle classes