Summer school: Ontwikkel je intuïtie

  • Summer School
  • Zelfkennis
• Drie intensieve dagen leren over intuïtie, en een terugkommiddag.
• In Amsterdam
• STAP-budget inzetbaar

Kom er in deze Summer School achter wanneer je wel en wanneer je juist niet op je intuïtie kunt vertrouwen. En leer wat je kunt doen om je intuïtie (nog) krachtiger te maken.

Frederiksplein 54 in Amsterdam

Prijs

€ 795,-

Tickets available

leer je intuïtie (nog) krachtiger te maken

Wat is je intuïtie? En wanneer moet je wel en wanneer niet op je eerste ingeving vertrouwen? Wat kan je doen om meer in contact te staan met zowel je eigen gevoel als de mensen en de wereld om je heen?

Vaak zien we intuïtie als een geheimzinnige kracht. De een zweert dat we er meer in contact mee moeten komen. De ander wijst erop hoe gevaarlijk het kan zijn om op je eerste ingeving te vertrouwen. En, ze hebben beiden een punt. Door de psychologie en filosofie in te duiken, kom je erachter wie op welk moment gelijk heeft. Je ontdekt dat er veel te leren valt over wanneer je jezelf wel en niet kunt vertrouwen. Je ervaart dat je meer kan dan dat je ooit had gedacht – en soms ook juist minder dan je dacht. Het goede nieuws: vele grote denkers laten je zien dat je jouw intuïtie kunt ontwikkelen!

In deze Summer School ontdek je hoe. Je leert met meer aandacht waar te nemen en je eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen. Je gaat werken met het onderscheid tussen onderbuikgevoelens, helderheid en ingevingen. Wat klopt wanneer? Wat zijn jouw onbewuste patronen, milde en kritische stemmen en wat komt voort uit oude angsten? En welke wijsheid zit in jou verstopt?

Daarnaast leer je wat de ingrediënten zijn van een sterke intuïtie en hiermee ga je aan de slag. De docenten geven je ideeën mee uit de psychologie en filosofie en veel concrete oefeningen waarmee je de kwaliteit van je aandacht, je ingevingen en daarmee je creativiteit kunt vergroten.

Je leert in de tussentijdse periode meer en meer de controle los te laten en anderzijds juist de regie te nemen met jouw antenne. Zo kan je in de waan van de dag je eigen intuïtieve stem blijven horen en vanuit die helderheid keuzes blijven maken.

 

Het programma

Dag 1: Vertragen
Met inspiraties vanuit de psychologie en filosofie sta je tijdens de eerste dag onder andere stil bij vier dimensies om op te reflecteren; de mentale-, de emotionele, de fysieke- en de spirituele dimensie. Je leert aan de hand van filosofen om ‘open te kijken’ en ingevingen te herkennen. Het is een dag vol vertragende gesprekken en oefeningen, want hoe trager je waarneemt, hoe meer je opmerkt.

Dag 2: Verdiepen
Tijdens de tweede dag verdiep je jouw intuïtieve en creatieve kwaliteiten. In kleinere groepen gaan we op diepere lagen met elkaar op ontdekkingstocht. Je ontrafelt zo jouw bron van creativiteit en flow.

Dag 3: Verbinden
Tijdens de derde dag werken we door op dag 1 en 2. Deze dag verbind je je eigen ontdekkingen aan jouw persoonlijke leven. Wat heb je ervaren? En wat betekent dit voor jou in de verschillende domeinen in jouw leven? Wat wil je er verder aan verbinden?

The-day-after:
Neem de dag na dit deel van de Summer School tijd en rust voor het onderbewuste.
Dit is een dag van ‘laten bezinken’. We hebben deze dag geen programma. We raden je wel aan om deze dag geen afspraken te plannen om alle indrukken zelf verder te verwerken. En, zoals hoogleraar Dijksterhuis ons aanraadt ‘het onbewuste het werk te laten doen’. Maak ruimte om te wandelen en te schrijven, alleen of eventueel met mensen uit de groep.

6-weken: Verrijken
Het scherpen van je aandacht en waarneming voor je eigen intuïtie vraagt vooral oefening van je aandacht en waarneming. En het hebben van aandacht is nooit af en vraagt gedurende 40 dagen elke dag een impuls. Zo bouw je in 40 dagen in je gedrag en in je neurale netwerken nieuwe verbindingen, nieuwe gewoonte en ingesleten routines. Je geeft je waarnemingen zo een expliciete plek in je dagelijkse leven. Je krijgt het boek Eindelijk rust in mijn hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht mee om je aandacht en waarneming zes weken verder te verrijken met concrete oefeningen. Je houdt contact met iemand uit de groep en je wisselt een aantal keer in deze periode uit ‘wat je ervaart en ontdekt’.

Terugkommiddag: Verzilveren
Na zes weken volgt er een laatste middag waarin je met elkaar verzilvert welke routines jou kunnen helpen in jouw leven, zoals vaste momenten en manieren om je intuïtie te blijven voeden, ook in de waan van de dag.

Verder lezen Minder informatie

Praktische informatie

Data en tijden: 17, 18, 19 juli, 2023 van 10:00 – 17:00
Op 30 augustus is er een terugkommiddag 14:00 -16:30.
Tijdsduur: 3 keer 6 uur les en een terugkommiddag van 3 uur.
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Reguliere prijs: € 795,-
De prijs is inclusief lunches, een afsluitende borrel en tijdens het programma ontvang je het boek Barbara van der Steen en Aart Goedhart: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht

De docenten

Nina Timmermans

Nina Timmermans is als organisatie- en sportpsycholoog altijd op zoek naar praktische manieren om het werk van mensen meer energiegevend te maken. Nina gelooft in de duurzame werking van goede gesprekken in samenwerking en rijkt daarvoor verschillende modellen en perspectieven aan. Al is het maar omdat ze zelf ook erg onrustig wordt van gesprekken die niet opschieten of die nergens over lijken te gaan.

Elke Stevens

Elke Stevens is gastdocent tijdens deze winter school. Als coach, adviseur en begeleider werk Elke met individuen en groepen binnen en buiten organisaties en is ze gespecialiseerd in intuïtie.

Verder lezen Minder informatie
Een oud-deelnemer over Summer School: Ontwikkel je intuïtie

“Interessant – out of the box – inspirerend – geeft andere verhelderende kijk op het leven.”

Informatie

Wat zijn Summer en Winter Schools?

In onze Summer en Winter Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt. Intensief leren en gezelligheid wisselen elkaar af. Meerdere dagen volg je met een vaste groep van maximaal 30 personen de beste programma’s van The School of Life.

Twijfel je erover of dit programma iets voor jou is?

Mail ons

Inclusief

Lunch en eindborrel inbegrepen

Je hoeft tijdens de Summer en Winter Schools niet apart eten te gaan halen. Wij zetten het voor je klaar, en je eet gezellig met de groep. Op de laatste dag eindigen we met een borrel.

Veelgestelde vragen