Ruimte voor rouw

  • Samenwerken
  • Welzijn
Leer hoe je medewerkers bijstaat in moeilijke momenten van verandering of verlies. Na deze training weet je hoe je voor een veilig werkklimaat zorgt en hoe je steun en begeleiding biedt.

De Hoorneboeg, in de bossen van Hilversum

Prijs

€ 995,- ex. btw

De impact van verlies

Het verlies van een dierbare, het verbreken van een relatie of gezondheidsproblemen: het brengt mensen uit evenwicht. Als manager is het lastig hiermee om te gaan. Op het moment dat iemand met verlies te maken krijgt, sta je vaak met lege handen. Compassie tonen en een luisterend oor bieden is niet genoeg. Want hoe luister je eigenlijk goed? Hoe begeleid je iemand tijdens verlies? En hoe bied je als manager, team en organisatie steun?

Wat doe je tijdens verlies en verandering?

Het belang van aandacht voor verlies en rouw op de werkvloer groeit, maar veel organisaties hebben nog geen specifiek beleid hiervoor. Dit kan leiden tot gebrek aan ondersteuning voor medewerkers in tijden van verlies of verandering, wat ziekteverzuim en uitval kan veroorzaken. Maar wat als we meer structurele aandacht en beleid toevoegen, specifiek gericht op het omgaan met rouw en verandering op het werk?

Leer ondersteunen tijdens verlies

In twee dagen leer je over de impact van verlies en krijg je handvaten aangereikt om hiermee om te gaan. Wat zijn de verschillende fases van een rouwproces? En hoe ga je als organisatie om met verlies en verandering? Samen met een kleine groep deelnemers verdiep je je in de theorie en deel je ervaringen. Hierdoor verandert je houding ten opzichte van verlies, ervaar je minder ongemak tijdens het bespreekbaar maken van deze onderwerpen en weet je hoe je je op verlies kan voorbereiden, hoe onverwacht de situatie ook is.

Tijdens deze training:

  • Krijg je handvaten aangereikt om verlies te ondersteunen en te begeleiden
  • Leer je de vaardigheden om steun te bieden in tijden van nood
  • Oefen je met verschillende luisterniveaus
  • Leer je hoe je moeilijke gesprekken voert en welke gesprekthema’s van belang zijn bij het rouw- en verliesproces
  • Leer je over de verliescultuur en copingstijlen binnen organisaties
  • Leer je wat er nodig is om een toolkit te ontwikkelen voor je organisatie
  • Leer je hoe je als individu kunt bijdragen aan een cultuur waar verlies en rouw bespreekbaar zijn
  • Krijg je tips en advies om medewerkers ook na langere periode nog steeds te steunen

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

Op een rij

Prijs: € 995,- exclusief btw.
Voertaal: Nederlands.
Duur: 2 dagen van 9.30 tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke verzorgde lunch.
Locatie: De Hoorneboeg, in de bossen van Hilversum.
Aantal deelnemers: Maximaal 20.
Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. De technieken kan je na afloop toepassen en uitproberen in je werk.
Niveau: Er is geen ingangseis.
NRTO-keurmerk: The School of Life heeft het NRTO-keurmerk.De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de brancheorganisatie voor trainen en opleiden en keurt private instellingen volgens acht kwaliteitseisen.

 

Alvast inlezen?

Maaike tipt: It’s Ok That You’re Not Ok van Megan Devine.
Inge tipt: Rouwwerk van Julia Samuel.

 

Past deze training bij jou?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je tekortschoot in de begeleiding van een medewerker? Je bent niet de enige. Het begeleiden van medewerkers na verlies is een uitdagende taak. Hoe kun je daadwerkelijk helpen en hoe blijf je verbonden? Deze training is voor iedere manager, leidinggevende of HR-professional die begrijpt dat deze situaties onvermijdelijk zijn en zich wil voorbereiden.

De docent van deze training

Deze training wordt gegeven door Inge Dessing en Maaike Roseboom. Inge Dessing is arbeids- en organisatiepsycholoog, coach en trainer. In haar werk brengt zij mensen en teams in beweging door te inspireren en te reflecteren. Maaike Roseboom is eigenaar van ‘The Work of Grief’. Toen Maaike jaren geleden te maken kreeg met een ingrijpend verlies, stuitte ze op onbegrip en miste ze steun op werk. Dat moest anders, vond ze. Nu geeft ze trainingen over verlies en verandering.

Inge Dessing

Inge Dessing is arbeids- en organisatiepsycholoog, coach en trainer. In haar werk brengt zij mensen en teams in beweging door te

Bekijk

Maaike Roseboom

Maaike Roseboom is eigenaar van The Work of Grief. Toen Maaike jaren geleden te maken kreeg met een

Bekijk

Veelgestelde vragen