Retraite: Vind je droombaan

  • Retraite
Tijdens deze retraite met filosoof Lammert Kamphuis onderzoek je een weekend lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt doen, je leert over wat je wilt en wat er kan.

De Hoorneboeg, Hilversum

Prijs

€475 - 725

Op naar voldoening in je werk

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam.

Om kans te maken je droombaan te vinden, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. Op het moment dat je start aan je carrière is dit maar zelden het geval. Je baseert je keuzes op de verwachtingen van anderen of op vage ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Wanneer je eenmaal een richting bent opgegaan, is het maken van een switch een hele grote stap. Het kan voelen als falen. En zelfs als dat niet het geval is, brengt het de moeilijke vraag met zich mee: wat dan wel?!

We kijken dit weekend naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek (al wandelend over de hei) en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Check-in: 17:30
Start: Vrijdag 18:00 uur
Einde: Zondag 11:00 uur
Er kunnen maximaal 24 personen mee met de retraite

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment". Recent verscheen Op weg naar vrijheid; Stoïcijnse teksten voor tijden van crisis (Athenaeum). Een boek vol behulpzame en bijzondere fragmenten van stoïcijnse filosofen, samengesteld en ingeleid door Lammert. En meest recent, natuurlijk, dit boek: Verslaafd aan ons gelijk.

 

Tickets

  • Early Bird tweepersoonskamer: € 475,- p.p.
  • Early Bird eenpersoonskamer: € 625,- p.p.
  • Reguliere prijs tweepersoonskamer: € 525,- p.p.
  • Reguliere prijs eenpersoonskamer: € 725,- p.p.

De prijs is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunches, diners en The School of Life en activiteiten op het landgoed. Bij het indelen van de tweepersoonskamers kunnen we niet garanderen dat je met iemand van dezelfde sekse op een kamer ligt.

Retraites

De Hoorneboeg

Tijdens deze retraite verblijf je in Aan de Hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met 19 slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, een spa met sauna en een behandelkamer. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

Download de brochure

Maaltijden

Heerlijk vegetarisch eten

De retraite wordt geheel verzorgd. Je hoeft dus niet na te denken over maaltijden of uitstapjes; je kunt al je denkkracht richten op de belangrijkste vragen van je leven. De vragen die je thuis zo makkelijk vergeet. Je krijgt heerlijk vegetarisch en biologisch ontbijt, lunches en diners.

Meer over het eten bij De Hoorneboeg

Veelgestelde vragen

“Ik vond het zo’n ongekend fantastische week! Interessant, geestverruimend. Je komt er als een ander mens vandaan.”

Aartje Teeuwen. Deelnemer in 2022