Retraite: Reflectie en verbinding voor leiders

 • Inspiratie
 • Leiderschap
 • Retraite
Gun jezelf met deze driedaagse retraite de tijd om stil te staan, te reflecteren en jouw persoonlijke uitdagingen aan te gaan op het gebied van leiderschap. Leer verbinding te maken met je intuïtie om zo jezelf, je team en je klanten met een frisse blik samen te brengen en verder te helpen.

De Hoorneboeg

Prijs

€ 2950,- excl. btw

Retraite voor leiders die verdieping zoeken

Op zoek naar verdieping

Door je ervaring als leider ben je tactisch sterk en weet je de meeste mensen voor je te winnen. Het lukt je goed om processen op te tuigen en resultaten te halen, maar het gaat niet altijd vanzelf. Het kost soms meer kracht dan je weet dat eigenlijk nodig is. En de keuzes die je maakt, leveren je niet altijd de verandering op die je zoekt. Je bent eraan toe je leiderschapsvaardigheden te verdiepen en meer te leren vertrouwen op jezelf en daarmee ook meer rust te creëren.  

 

 

 

Sta stil en vertrouw op je intuïtie

Je intuïtie komt voort uit de ervaring die je hebt en de scherpte van je waarnemingen. Maar gedachten, analyses en twijfels kunnen je tegenhouden. Tijdens deze retraite maak je contact met jezelf, neem je de tijd om te reflecteren en leer je je intuïtie gebruiken op belangrijke momenten. 

Leer vanuit de psychologie en filosofie

In drie intensieve dagen leer je vanuit de psychologie en filosofie jouw sterke intuïtie te onderscheiden van je vooroordelen en angsten. En door verbinding te maken met je lijf, ontdek je hoe je in rust kracht je vindt. Stilstaan helpt je als leider betekenisvolle impact creëren en leert je verbinden met de mensen om je heen.  

Tijdens deze retraite: 

 • Leer je vaardigheden, waardoor je beter aanvoelt wat er speelt in de onderstroom van intermenselijke processen 
 • Stimuleer je jouw intuïtieve ontwikkeling en combineer je dit met jouw praktische analytische geest 
 • Leer je je te concentreren in het ‘hier en nu’ en ben je in staat meer waar te nemen in het moment 
 • Leer je te communiceren met diepgang, waardoor de gesprekken met medewerkers, klanten of relaties zich kunnen intensiveren en succesvoller verlopen 
 • Combineer je je intuïtie aan resultaten. 

Praktische informatie:

 • Prijs: €2950 exclusief btw. De prijs is inclusief 2 overnachtingen in een privékamer, ontbijt, lunches en diners
 • Duur: 3 dagen, check-in: maandag om 09:30, einde: woensdag om 17:00
 • Voertaal: Nederlands
 • Aantal deelnemers: Maximaal 15.
 • Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. Je krijgt bij aanvang een reader.
 • Niveau: Er is geen ingangseis.
 • Locatie: Deze retraite vindt plaats op het rustgevende landgoed De Hoorneboeg in Hilversum.

Past deze retraite bij jou?

Ben je een ervaren leidinggevende, bestuurder of directeur? Wil je geïnspireerd worden op het gebied van leiderschap, intuïtie en persoonlijke ontwikkeling? En heb je op dit moment een uitdaging waarmee je gericht aan de slag wilt? Dan past deze retraite bij jou. Stimuleer je intuïtieve ontwikkeling en creëer betekenisvolle impact!  

 

Voorafgaand aan de retraite vindt er een intakegesprek plaats. Zo kijken we samen of deze retraite aansluit bij jouw wensen.  

De docenten

Deze retraite wordt begeleid door twee van onze meest ervaren docenten, Frits Philips en Barbara van der Steen. Zij ontwikkelden deze retraite vanuit een diepe interesse in het begrip van intuïtie. Barbara van der Steen promoveert aan de Universiteit voor Humanistiek op intuïtief leiderschap. Frits is al sinds zijn studie gebiologeerd door oosterse levenswijsheid en beoefent sindsdien Tai Chi.

Frits Philips

Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal

Bekijk

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst

Bekijk

Locatie

De Hoorneboeg

Tijdens deze retraite verblijf je in Aan de Hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, een spa met sauna en een behandelkamer. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

Download de brochure

Wil je meer weten over deze retraite?

Stuur ons dan een mailtje met een terugbelverzoek. Je wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van de docenten. Komt een specifiek moment goed uit? Geef het door, dan kijken we hoe we je het beste kunnen helpen.

Veelgestelde vragen