Radicaal anders denken over werk

  • Werk
Er zijn van die momenten dat het wat minder gaat. Je loopt vast. Door je te oefenen in de techniek van het reframen, leer je hoe je aannames zichtbaar maakt en experimenteer je met radicaal andere aannames. Je wereldbeeld kantelt en oplossingen blijken eenvoudiger dan je dacht.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€395

Leer reframen en verruim je blik

Hoe bevlogen we als professionals ook zijn, er zijn van die momenten dat het gewoon even wat minder gaat. We lopen vast, vallen in herhaling en blijven hangen in vastgeroeste patronen. Ons denken en handelen zijn gebaseerd op verborgen aannames. We denken zoals het hoort, doen dingen omdat we ze altijd zo deden en beseffen niet dat onze realiteit het product is van onze gedachten. Die realiteit kunnen we vormen, als we ons bewust worden van onze aannames die onder ons denken liggen. En dat is precies wat we vandaag gaan doen. Door je te oefenen in de techniek van het reframen leer je hoe je die verborgen aannames zichtbaar maakt en experimenteer je met radicaal andere aannames. Daardoor kantelt je wereldbeeld en blijken oplossingen veel eenvoudiger dan je dacht.

In deze workshop:

  • Je krijgt inzicht in verborgen aannames over je werk, organisatie en sector
  • Je leert de reframing-techniek
  • Je leert hoe je ingesleten patronen doorbreekt en gestagneerde energie weer laat stromen
  • Je krijgt de tools om je eigen bewegingsvrijheid en autonomie te hervinden in elke situatie
  • Je ontwikkelt vertrouwen om in het onbekende te stappen en je daar meer thuis te voelen

 

Het programma

We bespreken welke grote ontwikkelingen en disrupties er momenteel plaatsvinden in onze manier van leven, werken, en de businessmodellen van verschillende sectoren. Dan gaan we in groepjes aan de slag met de techniek van herkaderen, om een radicale blik op onze organisatie of onze sector te krijgen. We werken in tweetallen aan het herkaderen van je eigen werkactiviteiten. Je gaat je eigen aannames kritisch bekijken en vervangt ze door radicaal andere aannames. Je ontwerpt een experiment om deze nieuwe aannames te testen in je werk, en zo je inzichten direct om te zetten in actie.

Karim Benammar

Karim Benammar

Karim Benammar is filosoof, gespecialiseerd in manieren waarop wij onze denkprocessen vormgeven. Hij heeft filosofie gestudeerd en gedoceerd over de hele wereld: in het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Japan. Het is zijn doel om filosofische ideeën helder te beschrijven en ze te verbinden met onze ervaring, en daarnaast als werkvormen te gebruiken in ons dagelijks leven. Hij is auteur van ‘Overvloed’, ‘Reframing – the art of thinking differently’ en ‘Denken over geld en waarde’.

 

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor werknemers en zzp’ers die dieper over hun werk én zichzelf willen nadenken.

Heb je nog vragen over deze workshop of wil je advies over welke van onze programma’s het beste bij jouw situatie past? Stuur dan een mail naar [email protected]. Korte vragen beantwoorden we per mail, voor ingewikkeldere vragen kunnen we een telefonische afspraak met je maken.

Download de brochure voor meer informatie

Professional trainingen

Wat zijn deze trainingen?

Die leidinggevende die zoveel rust en vertrouwen uitstraalt. Die collega op wie je altijd bouwt. Ze zijn emotioneel intelligent. Eigenschappen als veerkracht, aanpassingsvermogen, besluitvaardigheid en leiderschap kan je heel goed leren. Daarom ontwikkelden wij Professional Trainingen van een hele dag of twee dagen en Business Courses voor je persoonlijke ontwikkeling.

Naar alle trainingen
deelnemers over radicaal anders denken over werk

‘De workshop had enorme impact op mij. Aan de hand van een sterke theorie, gefundeerd op wetenschap en filosofie, gingen we aan de slag met onze eigen denkpatronen en aannames. Ontzettend leuk, confronterend en nuttig om je eigen handelen onder de loep te nemen. Karim is een charismatische filosoof die je flink weet wakker te schudden!’

‘Radicaal mag je deze workshop van Karim Benammar zeker noemen. Ook: intensief en inspirerend. Een absolute aanrader voor iedereen die verlangt naar nieuwe inzichten en uitdagingen.’

‘Wat een eye-opener en wat een inspirerende man! Hij laat je een hele andere dimensie zien, waardoor je kijk op het leven voorgoed verandert. Door met elkaar opdrachten uit te voeren, gevoed door zijn inzichten kom je er als ander mens uit. Ik had deze dag voor geen goud willen missen.’

‘Zeer inspirerende workshop! Out of the box-denken over jezelf voor beginners en gevorderden.’

‘Ik heb er veel aan gehad, ook door de goede begeleiding van Karim bij het aan-de-slag-gaan-deel.’

Veelgestelde vragen