Genieten van het leven

Prijs

Tickets available

Product description

In deze collegereeks leer je:

Van de grootste experts uit ons land over het leven en werk van acht beroemde hedendaagse kunstenaars
Begrijpen hoe deze kunstenaars in een traditie staan van duizenden jaren kunst
Kijken naar de creativiteit, visie, techniek en het belang van deze kunstenaars
Marina Abramovic, Marlene Dumas, David Hockney, Steve McQueen, Patricia Kaersenhout, Banksy, Gerhard Richter. Slechts enkele van de honderden artistieke genieën die vanaf de jaren zestig de wereld opschudden met onconventionele, provocatieve en maatschappelijk betrokken kunstwerken. In acht avonden helpen de grootste experts je de kracht van hedendaagse kunst te doorgronden.

The School of Life presenteert met trots het vijfde en laatste seizoen van Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren. In de eerdere vier succesvolle seizoenen namen we de deelnemers in vogelvlucht mee door de renaissance, de Gouden Eeuw, de 18e en 19e eeuw en de klassieke modernen. Nu slaan we onze vleugels uit naar de kunst van de laat 20e eeuw en van de 21e eeuw. Welke kunstenaars van nu moeten we echt kennen? Wat willen zij bereiken met hun kunst? En hoe is hun werk geworteld in de kunstgeschiedenis?

Bekende museumdirecteuren van toonaangevende musea delen in deze gloednieuwe reeks hun persoonlijke liefde voor hun favoriete hedendaagse kunstenaars. Ze spreken over kunstenaars die de wereld veranderden met hun fantastische werken, die uitblinken in engagement, experimentele vormen en confronterende impact. Ze nemen je mee naar de idealen en inspiratiebronnen van deze kunstenaars en leren je de symboliek in hun kunstwerken te begrijpen. Zo laten de museumdirecteuren je op een nieuwe manier kennismaken met de schoonheid, betekenis en invloed van kunst van de afgelopen zestig jaar. Volg het vanuit je luie stoel, wekelijks live via Zoom.