Let’s Celebrate S*x

  • Collegereeks
  • Online
  • Relaties
Op 19 februari hadden we een fantastische start van deze reeks. Onderaan deze pagina kan je twee fragmenten over vrouwelijk genot en het bereiken van een hoogtepunt terugkijken! Wil je nog meedoen? Je kan je nog inschrijven en direct de eerste aflevering terugkijken.

Prijs

€89

Verhoog je erotische intelligentie

De seksuele revolutie heeft ons veel gebracht, maar als het gaat om het vrouwelijk genot is er nog veel winst te behalen. Kijk naar de orgasmekloof: 66% van de vrouwen ten opzichte van 95% van de mannen komt klaar tijdens heteroseks. En de clítoris (met de klemtoon op i) bleef lange tijd een mysterie voor de wetenschap. Pas in 1998 werd ontdekt hoe dit genotsorgaan er in volle glorie uitziet. Kortom: er is nog zoveel te leren. Ga je mee op ontdekkingsreis?

De slaapkamer is namelijk een van de weinige plekken waar je als volwassene kunt spelen. Door plezierige seks laat je de restricties van het dagelijks leven los. Het brengt ook andere voordelen met zich mee: het vermindert stress, boost je weerstand en verbetert je slaap. Dus hoe kun je vaker opgaan in het moment en er met volle teugen van genieten?

In de reeks ‘Let’s Celebrate S*x’ nemen seksuologen Marieke Dewitte en Wim Slabbinck je mee in de wondere wereld van seks. Samen met gastsprekers duiken ze iedere aflevering in een ander thema om jouw erotische intelligentie te verhogen. Eerst verdiepen we jouw zelfkennis. Wat zijn je overtuigingen over seks? Wat zijn je geheime verlangens en fantasieën? Hoe verhoog je je zelfbeeld en sensualiteit? Vervolgens gaan we in op de connectie met de ander. Hoe praat je over je wensen en grenzen? Hoe kun je meer intimiteit ervaren? En natuurlijk: hoe kom je vaker samen tot een hoogtepunt?

Voor wie?

Deze reeks is voor alle vrouwen die meer voldoening uit hun seksleven willen halen en hun eventuele bedpartner(s). Deze reeks is ook voor mannen en non-binaire personen die meer willen leren over de seksuele beleving van vrouwen.

Praktische informatie

Data: Zondag 19 februari, 26 februari, 5 maart, 12 maart en 19 maart 2023
Tijd: 19:30 uur – 21:00 uur
Locatie: Zoom
Tijdsduur: 5 avonden, 1,5 uur per avond
Voorkennis: Niet vereist
Ticket: € 89,-
Early-bird-ticket: € 69,-

Opzet van de reeks

Je krijgt vijf colleges op zondagavond via Zoom van 1,5 uur, waarbij het mogelijk is om anoniem deel te nemen. In iedere aflevering geeft de seksuoloog een introductie op het thema dat centraal staat. Vervolgens gaat de gastspreker daar dieper op in. Dit wordt gevolgd door een interactief interview. Je kunt jouw vragen van tevoren doorgeven en tijdens het college stellen via de chat. Middels een ‘sekslijn’ krijgen deelnemers de kans om telefonisch een vraag te stellen die live wordt behandeld. Na iedere aflevering krijg je een vrijblijvende opdracht mee om jezelf beter te leren kennen of de connectie met jouw bedpartner te verbeteren.

*

Wij vinden natuurlijk dat je woorden gewoon voluit moet kunnen schrijven, maar de algoritmes van onze online marketingmedia zijn nogal preuts, en die staan ons niet toe het beestje bij de naam te noemen en dan ook nog te adverteren. We willen natuurlijk wel bezoekers bij dit spannende evenement, dus we doen het even zo.

De gastsprekers

Ieder college zal een van deze gastsprekers het onderwerp van de avond uitdiepen.

Joy Delima – Op ontdekkingsreis

Hoe vind je jouw eigen weg in de wondere wereld van seks? Hoe ontdek je wat jouw wensen

Bekijk

Maartje Laterveer – Voel je vrij

Een halve eeuw na de seksuele revolutie is de vrouwelijke seksualiteit nog steeds omgeven door taboes, clichés en

Bekijk

Michelle Hufkens – In vuur en vlam

Seksueel verlangen kun je zien als een vlam. Wat is ervoor nodig om deze aan te wakkeren? En

Bekijk

Ian Kerner – Rewrite your script (EN)

Hoe ging de laatste keer dat je seks had? Jouw verhaal heeft waarschijnlijk een begin, een midden en

Bekijk

Nynke Nijman – De schaamte voorbij

Wat zou er gebeuren als je alle schaamte loslaat? Hoe zouden jouw verlangens, fantasieën en behoeften zich dan

Bekijk

Online

Live interactief meekijken

De reeks is vijf weken lang te volgen via Zoom op je laptop, je tv-scherm, tablet of smartphone vanuit je eigen huis, bij vrienden of waar je maar wilt. Via de chat en de Q&A stel je live verdiepende vragen over het college en het gesprek dat we aansluitend voeren met onze gasten. De colleges zijn tot vier weken na de laatste aflevering terug te kijken via een speciale link. 

Expert-interviewers & gastvrouw

Marieke Dewitte en Wim Slabbinck verzorgen afwisselend de inhoudelijke expertvragen en leggen de onderlinge verbanden tussen de verschillende colleges. Naomi Kok Luís, programmamaker en presentator bij The School of Life, treedt tijdens de colleges op als gastvrouw.

Marieke Dewitte

Marieke Dewitte is klinisch psycholoog-seksuoloog aan de Universiteit van Maastricht en een veelgevraagd spreker over seksualiteit, zowel nationaal

Bekijk

Wim Slabbinck

Klinisch seksuoloog, antropoloog en oplossingsgericht psychotherapeut Wim Slabbinck vond op zijn veertiende het boek ‘Human Sexual Response’ in de boekenkast van

Bekijk

Naomi Kok Luís

Naomi Kok Luís is programmamaker bij The School of Life en presentator. Ze heeft een master in Interculturele

Bekijk

Video

Hoe vinden vrouwen genot?

In de eerste aflevering begonnen we bij de basis. Een basis die jaren lang over het hoofd is gezien en waar de meeste mensen ook nu nog veel te weinig over weten. Kijk dit fragment terug en leer van seksuoloog Marieke Dewitte meer over wat vrouwelijk genot is!

Bekijk de video

Video

Hoe kunnen vrouwen net zoveel gaan genieten als mannen?

Waarom bereiken mannen nog steeds veel vaker een hoogtepunt dan vrouwen? En hoe kunnen we daar verandering in brengen? In dit fragment uit de eerste aflevering van onze collegereeks legt seksuoloog Marieke Dewitte uit hoe we de kloof kunnen dichten.

Bekijk de video

Veelgestelde vragen