De kunst van het mislukken

  • Werk
  • Zelfkennis
Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan. In deze workshop leer je hoe je waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor faalt.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€59

Iets meer over de inhoud

Tegenwoordig mag je grotendeels zelf bepalen wat je doet met je leven. Zolang je maar succesvol bent. Het liefst word je hoog gewaardeerd bij een prestigieus bedrijf, verdien je lekker en gaat het eigenlijk allemaal vanzelf. Je hebt ook genoeg tijd voor vakantie naar verre oorden, want niets straalt ‘succes’ uit als palmbomen op Instagram. Helaas loopt het leven niet altijd zo.

In deze les halen we belangrijke en troostgevende inzichten uit de filosofie, psychologie en kunst. Ook nemen we onze eigen emoties en achtergronden onder de loep. We hebben het onder andere over:

  • Waar onze drang naar perfectie vandaan komt en hoe we er het best mee omgaan.
  • De invloed van de verwachtingen van onze ouders.
  • Waarom we zo bang zijn om te falen.
  • Hoe je ‘beter’ kunt falen.
  • Wat de echte statistieken van succes zijn en hoe we deze ontkennen.

Niemand is gevrijwaard van mislukkingen. Als je dat beseft, kun je falen als een vak apart gaan zien – een van de nuttigste vakken die je ooit gaat leren.

Praktische informatie

Tijdsduur: 2,5 uur
Voorbereiding: geen

Reine Rek stelt een levensvraag

Reine Rek

Reine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.    

Classes (2,5 uur)

Ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton

De classes van The School of Life gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Deze ideeën worden ingezet voor jouw persoonlijke ontwikkeling en om je te helpen met de grote vragen in het leven. Een combinatie van les, reflectie en gesprek met maximaal 30 personen.

Naar alle classes