Kunst als Therapie 

  • Special event
  • Creativiteit
Heb je weleens het gevoel gehad dat een kunstwerk je helemaal begrijpt? Of dat het je juist op een drastisch andere manier naar de wereld om je heen laat kijken? Ervaar in een groepssessie met kunsthistorica Timea Andrea Lelik hoe kunst je een dieper begrip van jezelf geeft.

Prijs

€ 49,-

Hoe kan kunst je leven verbeteren?

In een kunst-als-therapie sessie:

  • Krijg je inzicht in de therapeutische waarden van kunst
  • Leer je op een nieuwe manier naar zowel kunst als naar je eigen leven te kijken
  • Ontvang je het boek Art as Therapy om je verder zelf in de therapeutische werking van kunst te verdiepen

Dat kunst belangrijk is, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Maar een antwoord geven op de vraag ‘waarom dan?’ is vaak niet eenvoudig. Bij The School of Life geloven we dat een van de redenen dat kunst ertoe doet, ligt in de therapeutische waarde die het heeft. Ervaar in een groepssessie onder begeleiding van kunsthistorica Timea Andrea Lelik hoe kunst je een dieper begrip van jezelf geeft. Hoe het je nieuwe werelden laat ontdekken. Hoe het je troost, uitdaagt, ontroert of aan het lachen brengt.

Hoe werkt het?

De sessie begint met een introductie van de 7 functies van kunst uit het boek Art as Therapy. Dit wordt gebruikt voor persoonlijke discussies, interactieve opdrachten en reflectieve oefeningen om de therapeutische aspecten van kunst in je dagelijks leven te integreren. Na afloop krijg je het boek ‘Art as Therapy’/’Kunst als therapie’ mee om je thuis nog verder te verdiepen in het belang van kunst. En in jezelf.

 

Over het boek ‘Art as therapy’

Alain de Botton, oprichter van The School of Life, geeft samen met de filosofische kunsthistoricus John Armstrong in dit boek een antwoord op de vraag ‘Wat is het nut van kunst?’. Een boeiend en toegankelijk boek met 150 voorbeelden van de therapeutische waarde van kunst, architectuur en design. De Botton stelt dat niet de herkomst van een schilderij van belang is, maar de emotie die het oproept. Aan de hand van de thema’s liefde, natuur, geld en politiek laat hij zien hoe deze kunstobjecten ons kunnen begeleiden, vermanen en troosten. Hoe kunst ons kan helpen een betere versie van onszelf te worden. Dit boek geeft ons een dieper begrip van kunst en van onszelf.

Praktische informatie

Duur van sessie: 2,5 uur
Tijd: 14:00 – 16:30
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Optie 1: €49 (inclusief de Engelstalige softcover ‘Art as Therapy’ t.w.v. €17,95)
Optie 2: €70 (inclusief de Nederlandstalige hardcover ‘Kunst als therapie’ t.w.v. €39,50)
Voertaal: Nederlands

Over de docent

De sessie wordt begeleid door Timea Andrea Lelik

Timea Andrea Lelik

Dr. Timea Andrea Lelik is een kunsthistoricus, curator en schrijver. Ze heeft een Ph.D. diploma kunstgeschiedenis aan de

Bekijk