Informeel leiderschap

 • Professionele training
 • Retraite
 • Leiderschap
Neem de leiding over je eigen werkgebied en leer hoe je anderen meekrijgt vanuit jouw expertise en visie. In vier dagen ontdek je, in een kleine groep op een prachtige plek, hoe je het beste invloed uitoefent en hoe je jouw rol met overtuiging vormgeeft.

De Hoorneboeg, Hilversum

Prijs

€ 3450,- Excl. Btw

Leiden vanuit expertise

Je bent goed in wat je doet. Maar hoe sterk ben jij in het leiden zonder titel? Overtuig je anderen met gemak? Inspireer en prikkel je teamleden? Organisaties besteden vaak veel aandacht aan leiderschapsontwikkeling. Maar wat als je geen ‘manager’, ‘lead’ of ‘chief’ in je titel hebt? Leiderschap gaat niet alleen over je functietitel. Leiderschap groeit vanuit ervaring, expertise en visie. Aan het eind van deze bijzondere vierdaagse retraite weet jij hoe je jouw rol met overtuiging vormgeeft.

Leer motiveren en inspireren

Werknemers binnen een organisatie zien informele leiders als de moeite waard om naar te luisteren en te volgen. Hoe beïnvloed je de gedachten en acties van de mensen om je heen? Hoe werk je effectief samen om gedeelde doelen te bereiken? En hoe verhoog je de motivatie onder collega’s? Informeel leiderschap zorgt dat je meer energie haalt uit samenwerkingen, je jouw doelen sneller bereikt en je ideeën beter tot hun recht komen.

Ontwikkel informeel leiderschap

In vier dagen, inclusief drie overnachtingen, onderzoek je welke invloed je het beste kunt uitoefenen en hoe je anderen overtuigt. Je leert hoe je effectief samenwerkt, duikt in leiderschapstheorie en ontdekt hoe jij teams inspireert. Maar je verkent ook je zwaktes, krachten en twijfels op het gebied van leiderschap.

In het programma krijg je zowel theorie aangereikt van twee experts op het gebied van samenwerking, invloed en leiderschap en is er veel ruimte voor zelfreflectie. Je wordt met gerichte oefeningen aan het denken gezet over waar je naar toe wil en op welke manier je je informele leiderschap kunt vormgeven. Daarnaast leer je van de andere enthousiaste professionals die soortgelijke vraagstukken als jij hebben. De rustige en beeldschone locatie nodigt je uit de tijd te nemen om van een afstand naar jezelf te kijken en geïnspireerd weer door te gaan.

Na dit leiderschapsprogramma

 • Ken je het verschil tussen (persoonlijk) leiderschap en management
 • Heb je de handvaten om projecten te leiden
 • Kun je overtuigend presenteren en communiceren
 • Weet je hoe je anderen meeneemt in jouw ideeën
 • Kun je effectief samenwerken om gedeelde doelen te bereiken
 • Voel je aan wanneer het beter is om te volgen en leer je hoe je dat doet

 

Past informeel leiderschap bij jou?

Wil jij leren hoe je collega’s meekrijgt vanuit jouw expertise en hoe je ideeën beter tot recht laat komen? Dit programma is zowel bedoeld voor mensen die werken in een zelfsturende organisatie als voor professionals die vanuit hun ervaring, kennis en vakkundigheid sturing willen geven, zonder dat ze manager zijn.
Heb je wel een leidinggevende positie? Bekijk dan onze overige leiderschapsprogramma’s

Over de Hoorneboeg 

Tijdens dit leiderschapsprogramma verblijf je aan de prachtige hei van de Hoorneboeg, een voormalige buitenplaats met een grote ruimte voor groepssessies. Overdag volg je het programma met de groep. ’s Avonds is er ruimte om te wandelen over de hei, tot rust te komen in de sauna of een boek te lezen bij het haardvuur. Over eten hoef je je geen zorgen te maken. We zetten biologische, vegetarische maaltijden voor je klaar en je eet gezellig met elkaar. Je hebt ook een privé-kamer tot je beschikking, waarin je slaapt en je je kan terugtrekken wanneer je daar behoefte aan hebt.


        

 

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

Dit zei een eerdere deelnemer over dit leiderschapsprogramma:

“Fijn moment om stil te staan, te reflecteren op je omgeving, en je eigen kwaliteiten beter te leren kennen met voldoende theoretische onderbouwing.”

Op een rij

 • Prijs: € 3450,- exclusief btw, inclusief overnachtingen en drie maaltijden per dag. 
 • Voertaal: Nederlands. 
 • Duur: 4 dagen, het programma start om 9.30 en eindigt om 17.00 uur 
 • Locatie: Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum. Tip: check de routebeschrijving van de Hoorneboeg. 
 • Aantal deelnemers: Maximaal 15
 • Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. De technieken kan je na afloop toepassen en uitproberen in je werk. 
 • Studiemateriaal: Je krijgt van ons bij aanvang een reader. 
 • Niveau: Er is geen ingangseis. 
 • CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
 • Per factuur betalen: Wil je werkgever of jij per factuur betalen? Neem dan contact op met [email protected] voor je inschrijving.

De docenten

Deze training wordt gegeven door Remko van Broekhoven en Marien Baerveldt. Marien deelt zijn kennis over leiderschap, vernieuwing en transformatie. En Remko neemt je mee in de kunst van het beïnvloeden en overtuigen.

Marien Baerveldt

Marien Baerveldt is als psycholoog gespecialiseerd in leiderschap, organisatieontwikkeling, duurzaamheid en Theory U. Hij geeft en ontwerpt strategie-

Bekijk

Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven is filosoof en schrijver. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke

Bekijk

Retraites

De Hoorneboeg

Tijdens deze retraite verblijf je in Aan de Hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met 19 slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, een spa met sauna en een behandelkamer. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

Download de brochure

Maaltijden

Heerlijk vegetarisch eten

De retraite wordt geheel verzorgd. Je hoeft dus niet na te denken over maaltijden of uitstapjes; je kunt al je denkkracht richten op de belangrijkste vragen van je leven. De vragen die je thuis zo makkelijk vergeet. Je krijgt heerlijk vegetarisch en biologisch ontbijt, lunches en diners.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen