Grip op teamdynamiek

 • Professionele training
 • Leiderschap
Ervaar de kracht van systeemopstellingen en ontdek welke patronen en dynamieken er kunnen spelen in teams en organisaties. Na deze training zet je stappen richting een vloeiende samenwerking.

De Hoorneboeg

Prijs

€ 995,- Excl. Btw

Hoe krijg je grip op teamdynamiek?

Een team leiden is vaak vele malen lastiger dan het lijkt. Teamleden vertrekken of zijn ongemotiveerd, resultaten blijven achter en niemand praat over de olifant in de kamer. Vaak kiezen we voor een aanpak die het gedrag van mensen in het team beoogt te veranderen: trainingen, procesbegeleiding op groepsdynamiek of teamcoaching. Maar als de oorzaak voor het probleem zich niet op dat niveau bevindt is het slechts symptoombestrijding en komt de uiting van het probleem steeds opnieuw aan de oppervlakte. Hoe krijg je grip op de onderstroom van waaruit een bepaalde dynamiek ontstaat?

Krijg inzicht in teamdynamiek

Er gebeurt ontzettend veel in de teamdynamiek waar jij als leider geen grip op hebt. Binnen een organisatie bevinden zich namelijk een tal aan mensen en patronen die door de geschiedenis heen zijn ontstaan. En in het blootleggen van die patronen ligt de sleutel voor een krachtige samenwerking. Tijdens Grip op teamdynamiek leer je kijken naar de onderlinge verbindingen waarmee alle personen en gebeurtenissen binnen een organisatie verbonden (kunnen) zijn. Met deze bril kijk je anders naar wat er zich afspeelt in jouw eigen team.

Leer systemisch kijken

In één dag ervaar je de kracht van systemisch werk en krijg je inzicht in de onzichtbare dynamieken en het krachtenveld waarin jij je als leider bevindt. Je leert dat er veel meer zit onder het gedrag van je teamleden. En onder begeleiding van ervaren docenten doe je verschillende systemische oefeningen en (mini)opstellingen waardoor je systemische gevoeligheid wordt vergroot. Door deze nieuwe manier van kijken krijg je mogelijk meer inzicht in wat er speelt en krijg jij weer grip op teamdynamiek!

Tijdens deze training:

 • Leer je wat er onder gedrag schuil kan gaan en hoe je dit kan benoemen
 • Ontdek je de onderliggende dynamieken en patronen die kunnen spelen in jouw team
 • Leer je wat er kan spelen in de onderstroom van de organisatie
 • Krijg je handvaten om verder te kunnen met een goede samenwerking

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

Past deze training bij jou?

Grip op teamdynamiek is voor leidinggevenden. Heb je te maken met terugkerende issues binnen jouw team/organisatie? Wil je leren begrijpen wat er speelt? En wil je stappen zetten richting een harmonieuze samenwerking? Dan past deze training bij jou.

Meer weten?

Praktische informatie:

 • Prijs: € 995,- exclusief btw.
 • Voertaal: Nederlands.
 • Duur: 1 dag van 9.30 tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke verzorgde lunch.
 • Locatie: De Hoorneboeg
 • Tip: Reis het met OV, pak de fiets of parkeer bij een van de P+R’s in Amsterdam.
 • Aantal deelnemers: Maximaal 12
 • Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. De technieken kan je na afloop toepassen en uitproberen in je werk.
 • Studiemateriaal: Je krijgt van ons bij aanvang een reader.
 • Niveau: Er is geen ingangseis.

u003ch6 style=u0022text-align: center;u0022u003eMeer dan 750 leiders volgden een training bij The School of Lifeu003c/h6u003ernu003ch3 style=u0022text-align: center;u0022u003e“Onder begeleiding van inspirerende docenten leer je kijken naar jouw kracht als leider en de uitdagingen die daarbij horen.”u003c/h3u003e

Locatie

De Hoorneboeg

Tijdens deze retraite verblijf je in Aan de Hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met een grote ruimte voor groepssessies. Je kunt er heerlijk rondlopen over het landgoed, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

Naar De Hoorneboeg

De docenten van deze training

Grip op teamdynamiek wordt gegeven door Lori Verlaan en Christianne Leenhouts. rn

Lori Verlaan

Lori Verlaan is trainer, docent, coach en ondernemer. Ook werkt ze als systemisch coach in de context van

Bekijk

Christianne Leenhouts

Christianne Leenhouts is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC waar ze

Bekijk

Neem contact met ons op

Vragen of betalen per factuur? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen