Genieten van het leven

  • Zelfkennis
Verlang je ernaar weer te genieten van het leven? Wanneer heb je die tevredenheid eigenlijk voor het laatst gevoeld? Raak onder leiding van Reine Rek verwonderd over de dingen die je al hebt en de schoonheid van het leven.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€59

Beperkt aantal plekken

Iets meer over de inhoud

Wanneer heb je je voor het laatst echt tevreden gevoeld? Waarschijnlijk was dat moment van korte duur. Het kan namelijk altijd beter, leuker, mooier en grootser…

In ‘Genieten van het leven’ behandelen we de volgende onderwerpen:

  • De kunst van waardering en dankbaarheid.
  • Hoe we soms blind raken voor onze omgeving, en opnieuw kunnen leren kijken.
  • Hoe we oog kunnen krijgen voor de schoonheid en waarde van de dingen, mensen en ideeën om ons heen.
  • Hoe je het waardevolle dat al in het leven aanwezig is, écht kunt absorberen.
  • Het belang van ‘vrolijke wanhoop’.

Deze les is bedoeld om opnieuw verwonderd te raken over het leven. Het zorgt voor meer rust in je hoofd en minder beren op de weg. Puttend uit kunst, literatuur en je eigen ervaring leren we hoe we oog kunnen krijgen voor de schoonheid en waarde van de dingen, mensen en ideeën om ons heen.

Praktische informatie

Tijdsduur: 2,5 uur
Voorbereiding: geen

Reine Rek stelt een levensvraag

Reine Rek

Reine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.    

Classes (2,5 uur)

Ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton

De classes van The School of Life gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Deze ideeën worden ingezet voor jouw persoonlijke ontwikkeling en om je te helpen met de grote vragen in het leven. Een combinatie van les, reflectie en gesprek met maximaal 30 personen.

Naar alle classes