Experts over zes psychische stoornissen

 • Collegereeks
 • Online
 • Zelfkennis
Leer op hoog niveau van vooraanstaande psychiaters en psychologen over de bekendste stoornissen van de menselijke geest. Damiaan Denys gaat in gesprek met experts over autisme, ADHD, seksueel trauma, angst, APS en OCS. Voor professionals, patiënten, hun omgeving en algemeen geïnteresseerden.

Online Evenement

Prijs

€165 - 195

Leer van de grootste experts

Verdiep je in de menselijke psyche

In dit programma leer je over:

 • De oorzaak en ontstaansgeschiedenis van:
  – autisme
  – gegeneraliseerde angststoornis
  – seksueel trauma
  – obsessieve-compulsieve stoornis (OCS)
  – antisociale persoonlijkheidsstoornis (APS)
  – attention deficit hyperactivity disorder (ADHD)
 • De behandelmethodes en genezingsperspectieven
 • Recente wetenschappelijke inzichten over de aandoeningen
 • De relatie van de stoornis met de maatschappelijke context
 • En krijg je adviezen over hoe je er zelf mee omgaat of hoe je omgaat met iemand in je omgeving met deze stoornis

Achtergrond en leeropbrengst

Iedereen kent wel iemand met psychische klachten of heeft er zelf mee maken. De helft van alle mensen krijgt ooit in het leven een tijdelijke of levenslange psychische aandoening. Een stoornis heeft vaak een enorme ontwrichtende uitwerking hebben op het dagelijks leven en het is belangrijk te weten hoe hiermee om te gaan, zelf of als omstander. Veel mensen hebben direct een beeld bij – en ook vaak een oordeel over – termen als angst, autisme, ADHD of psychopathie. Toch is de realiteit van een psychische stoornis ingewikkelder: de menselijke geest is oneindig complex en een aandoening is veelkleurig en genuanceerd.

Laat je zes weken vanuit je eigen huiskamer informeren door topexperts uit België en Nederland. Leer begrijpen wat je moet weten, wat je kunt doen en hoe je je kunt verhouden tot een van de laatste mysteries van de mens: zijn geest. Invloedrijk psychiater Damiaan Denys leidt de verdiepende gesprekken in aansluiting op de colleges van de experts. Creatief directeur van The School of Life Laurens Knoop is gastheer van deze interactieve collegereeks.

Het doel van de reeks

Het doel van deze interactieve collegereeks is eenvoudiger dan de inhoud zelf: we willen helderheid scheppen in het ontstaan, de kenmerken en consequenties van psychische aandoeningen en handvatten bieden om ermee om te gaan: voor de patiënt, voor mensen in de omgeving van een patiënt en voor professionals. Daarnaast nemen we je mee in de verschillende theorieën, debatten en hedendaagse wetenschappelijke inzichten die het vakgebied van geestelijke gezondheid rijk is.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Duur: Zes colleges, wekelijks live via Zoom
Data: 2, 9, 16, 23 februari, 2, 9 maart
Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
Terugkijken: De dag na elk college ontvang je een terugkijklink, die geldig is tot 4 weken na de laatste uitzending
Bewijs van deelname: Op aanvraag beschikbaar

Tickets

Early bird ticket: € 165,-
Regulier ticket: € 195,-

Voor wie is deze reeks?

Deze reeks is bedoeld voor iedereen die in aanraking komt met mensen met psychische stoornissen of algemene interesse heeft in de verschillende manieren waarop de menselijke geest kan werken. We delen zowel de basisinformatie over een stoornis, als dat we verdieping geven vanuit deskundigen door college, interviews en interactieve gesprekken. Dit zorgt ervoor dat de reeks interessant is voor mensen die zelf een stoornis hebben, mensen in de omgeving, professionals die werken met mensen met een stoornis en een algemeen geïnteresseerd publiek.

Online

Opzet van de collegereeks

Deze nieuwe interactieve kennisreeks wordt live uitgezonden vanuit de studio van The School of Life in Amsterdam en volg je live via Zoom. We starten wekelijks op donderdagavond om 19.30 uur. Je kijkt elk college terug tot vier weken na de laatste uitzending. Elke avond begint met een korte presentatie van een expert over de psychische stoornis.

De interviewers

Psychiater Damiaan Denys is elke avond aanwezig om de juiste vragen aan de gasten te stellen en om toegankelijk en op hoog niveau over de onderwerpen te praten. De reeks wordt geleid door Laurens Knoop, oprichter van The School of Life.

Damiaan Denys

Damiaan Denys is psychiater en filosoof. Hij is hoofd psychiatrie van het Amsterdam UMC en hoogleraar psychiatrie aan

Bekijk

Laurens Knoop

Laurens Knoop is oprichter en creatief directeur van The School of Life Amsterdam. Hij organiseert en modereert programma’s

Bekijk

Veelgestelde vragen