Lunch talk: Stay Sane

  • Online
  • Werk
Een collega die een deadline niet haalt of een klant die een buitensporig verzoek heeft. Vaak reageren we met veel emotie op onverwachte gebeurtenissen. Irritatie, boosheid, paniek, noem maar op. Heel begrijpelijk, maar niet altijd handig.

Online Evenement

Prijs

€25

Blijf kalm

Als je relatief rustig bent, presteer je doorgaans beter. Dat komt omdat je eerder geneigd bent je aandacht volledig bij je werk te houden, en nuchterder omgaat met je relaties met collega’s en klanten. Je gaat ook helderder en creatiever denken en betere, minder overhaaste beslissingen nemen.
Kalmte helpt je dus niet alleen om een gezonder leven te leiden als individu, maar ook om keuzes te maken die beter zijn voor andere mensen en de wereld. Kalm blijven, herstellen van moeilijke situaties en jezelf weer op de rails krijgen als je even van het spoor af bent geraakt, is vandaag de dag een essentiële vaardigheid op het werk.
Gelukkig kunnen we leren van de geschiedenis. In de oudheid lag een ramp altijd op de loer. Om met die onzekerheid om te gaan, ontwikkelden de stoïcijnse filosofen een reeks denktechnieken die ook nu nog nuttig zijn.
In deze talk gaan we in op:

  • De stoïcijnse kijk op de wereld en wat we daar vandaag van kunnen leren
  • Hoe je je emotionele reacties kunt beheersen en je zorgen in perspectief kunt plaatsen
  • Hoe je een kalmere mentaliteit kunt creëren

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in hoe emoties onze werkdagen beïnvloeden? Op zoek naar hulpmiddelen wanneer een collega in tranen uitbarst tijdens een één-op-één gesprek? Ben je het zat om door je collega’s vaak als ‘gevoelig’ bestempeld te worden? Onze live lunchtalks zijn voor elke professional die op een speelse manier over het ongemakkelijke wil praten en meer wil leren over een van de meest gewilde vaardigheden in de werkomgeving: emotionele intelligentie.

Hoe doe je mee?

Omdat een werkdag vaak onvoorspelbaar is, kun je deelnemen op de manier die voor jou op dat moment goed voelt. Je kunt de lezing op je werk bekijken tijdens je lunchpauze. Of je kunt een wandeling maken en naar de lezing luisteren terwijl je een frisse neus haalt!
Ook kan je kijken of luisteren op een later moment. De dag na elk gesprek ontvang je de opname van het gesprek. De opname is vier weken lang te bekijken.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Datum: 2 november 2023
Dag: Donderdag
Tijd: 12:30 – 13:30
Opname: De dag na de talk ontvang je een link waarmee je de talk vier weken kan terugkijken
Bewijs van deelname: Op aanvraag beschikbaar

Tickets

Ticket voor live talk en opname: € 25,-
Boek ‘Emotional Education’: € 18,95

Wil je je verder verdiepen in het onderwerp emotionele intelligentie? Bestel dan bij aankoop van je ticket het boek An Emotional Education van The School of Life! Klik hieronder om meer te lezen over het boek.

Bestel het boek An Emotional Education

Dit boek brengt tien jaar onderzoek over emotionele intelligentie samen, met praktische onderwerpen als: – hoe begrijp je jezelf – hoe ga je om met de dilemma’s van relaties – hoe word je effectiever op je werk – hoe leer je te falen – hoe word je rustiger en veerkrachtiger.

Lees de onderstaande informatie over de verzending:

  • Afhankelijk van wanneer je je bestelling plaatst word je boek verstuurd op 29 september of 27 oktober
  • Je kan je boek maximaal vijf dagen na verzending verwachten op je aangegeven adres
  • We verzenden alleen binnen Nederland
Verder lezen Minder informatie

Live Lunchtalks

Deze talk is onderdeel van de serie Emotional Education

In een serie van vier live lunchtalks duiken we in het onderwerp emotionele intelligentie. Het is al lang duidelijk dat EQ geen vage ‘soft skill’ is, maar een zeer gewilde en belangrijke kwaliteit op de werkvloer. Deskundigen geven inzicht in hoe EQ de katalysator kan zijn voor goede gesprekken, een veilige werksfeer waarin fouten mogen worden gemaakt en innerlijke rust.

Ik wil meer weten over de serie

De docent

Deze lunchtalk wordt gefaciliteerd door Jacob Koolstra.

Jacob Koolstra

Jacob Koolstra is onderwijsfilosoof en docent. Hij richt zich op de vraag hoe we (abstracte) filosofie bruikbaar kunnen

Bekijk

Doe je mee met je organisatie?

Deze talk maakt deel uit van een serie van vier programma’s over emotionele intelligentie. Wil je de éen van de talks of de hele serie aan meerdere mensen binnen je bedrijf aanbieden? Wij bieden een speciale kortingsprijs voor organisaties.

Over The School of Life

We brengen jaren op school door met het leren van feiten en cijfers, maar één ding wordt ons nooit geleerd: hoe we een goed leven leiden. The School of Life heeft een eenvoudig doel: mensen uitrusten met het gereedschap dat nodig is om te overleven en te floreren in de moderne wereld. Het belangrijkste gereedschap hiervoor is emotionele intelligentie.