Tekenen als therapie

  • Special event
  • Creativiteit
Jezelf beter begrijpen door middel van kunst. Volgens onze oprichter Alain de Botton is dat mogelijk omdat kunst, naast een esthetisch aspect, ook een therapeutische werking heeft. Tijdens dit event ervaar je in een groepssessie met kunsthistoricus Timea Lelik, de therapeutische waarde van kunst.

Frederiksplein, 54 in Amsterdam

Prijs

€ 49,-

De therapeutische werking van kunst

View the English version here!

Het doel van deze sessie is om je in contact te brengen met het speelse karakter van tekenen en het te gebruiken als een prachtige vorm van zelfexpressie, die niet alleen ontspannend maar ook therapeutisch kan zijn.

Als kind tekenen we allemaal, maar naarmate we ouder worden verliezen velen van ons deze gewoonte. We zien tekenen als een kunstvorm of vaardigheid die we wel of niet beheersen. We ontnemen onszelf daarmee een van de grootste genoegens van het leven en lopen de psychologische voordelen ervan mis. Door ons creatief uit te drukken en onze gedachten en ideeën op papier vast te leggen, kan tekenen een vorm van therapie zijn.

Tijdens de sessie ontdekken we samen de helende werking van tekenen met speelse en creatieve oefeningen uit het boek “Drawing as Therapy”. We zullen verschillende gebieden van het leven verkennen, zoals spel, zelfexpressie, stemming, rust, liefde en perspectief om de betekenissen achter onze intuïtieve tekeningen te ontdekken. Hiermee worden verborgen aspecten van onze geest ontdekt, nieuwe perspectieven gecreëerd en een proces van zelfgenezing gestart. Je blik op tekenen zal transformeren naar een daad van zelfzorg, een manier om je creativiteit te stimuleren en mindfulness te bevorderen. Dat allemaal op een speelse manier.

Praktische informatie

  • Duur: Sessie van 2,5 uur
  • Tijd: 14:00 tot 16:30
  • Locatie: Frederiksplein, 54 in Amsterdam
  • Prijs: € 49,- incl. het Engelstalige werkboek ‘Drawing as Therapy’ t.w.v. € 20,-
  • Voertaal: Nederlands

Drawing as Therapy: English Edition

Would you like to join this event in English? On the 1st of September we will host an English Edition! See you there?

Datum2024-09-01
LocatieFrederiksplein, 54
Prijs€49

Over de docent

Drawing as Therapy wordt gegeven door kunsthistoricus Timea Andrea Lelik.

Timea Andrea Lelik

Dr. Timea Andrea Lelik is een kunsthistoricus, curator en schrijver. Ze heeft een Ph.D. diploma kunstgeschiedenis aan de

Bekijk

Veelgestelde vragen