De praktische wetenschap achter het vormen van overtuigingen en opinies
Click here for English
In dit programma leer je:
- De laatste wetenschappelijke inzichten over hoe meningen tot stand komen
- Waarom feiten alleen vaak niet genoeg zijn om iemand van gedachten te laten veranderen
- Welke vaardigheden je nodig hebt om een ander te overtuigen
- Je te verplaatsen in de mening van de ander
- Je eigen meningen onder de loep te nemen
Het is misschien wel de moeilijkste klus die we als mensheid te klaren hebben: omgaan met verschillende meningen. Waar we in veel gevallen ons nog wel kunnen verplaatsen in anderen, zijn er ook situaties waarin we er simpelweg niet bij kunnen hoe de ander zo kortzichtig kan zijn. Zeker als het gaat om polariserende onderwerpen, zoals het klimaat, Zwarte Piet of corona. Maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders hebben conflicten over zulke thema’s die hun relaties op negatieve wijze beïnvloeden of zelfs verbreken. Dat wil je natuurlijk vóór zijn.
De afgelopen jaren heeft er een revolutie plaatsgevonden in de sociologie, psychologie en neurowetenschappen, met veel nieuwe inzichten over hoe we meningen vormen en veranderen. Kennis die ons helpt te navigeren in het verraderlijke landschap van meningen. Want meer begrip van hoe mensen tot hun overtuigingen komen, helpt ons ook beter om te gaan met alle meningen die we om ons heen horen. Die van anderen én die van onszelf. David McRaney bundelde de belangrijkste wetenschappelijke ideeën in zijn populaire boek Hoe verander je een mening en laat de theorie tot leven komen met pakkende voorbeelden. In een interactief online interview deelt hij op een ongetwijfeld overtuigende wijze de belangrijkste lessen over overtuigen!
Praktische informatie:
Datum: 28 maart
Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Online via Zoom
Voertaal: Engels
Tickets
Early-bird ticket: € 15,-
Regulier ticket: € 19,-
Voor wie?
Dit online interview is voor iedereen die beter wil worden in verbindend overtuigen.
Over de spreker en interviewer
David McRaney spreekt op 28 maart vanuit de studio van The School of Life Amsterdam. Interviewer Wicher Schols stelt vanuit zijn expertise in gespreksvoering vragen over welke technieken je kunt toepassen om iemand te overtuigen. Naomi Kok Luís, programmamaker bij The School of Life, treedt op als gastvrouw en is de schakel tussen het online publiek en de sprekers.

David McRaney
David McRaney is een Amerikaanse wetenschapsjournalist met een voorliefde voor psychologie, technologie en het internet. Hij is tweevoudig winnaar van de

Wicher Schols
Wicher Schols is trainer en organisatiecoach en auteur van De gouden gespreksgids, voor elke ongemakkelijke situatie. Hij is gespecialiseerd in interpersoonlijke

Naomi Kok Luís
Naomi Kok Luís is programmamaker bij The School of Life en presentator. Ze heeft een master in Interculturele
Online event
Live interactief deelnemen
Het interview is te volgen via Zoom op je laptop, je tv-scherm, tablet of smartphone vanuit je eigen huis, bij vrienden of waar je maar wilt. Via de chat en de Q&A stel je live verdiepende vragen. Het interview is tot twee weken na de uitzending terug te kijken via een speciale link.