Reis van je Leven

  • Summer School
  • Zelfkennis
Wat is liefde? Wat voor werk past nu echt bij jou? Hoe blijf je kalm? Welke patronen zitten je in de weg? En wat doet er voor jou echt toe in het leven? The School of Life leert je dat wat je op school niet hebt geleerd, maar wat uiteindelijk de kwaliteit van je leven bepaalt.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

Het beste van The School of Life in vier dagen

In dit intensieve vierdaagse programma brengen we het beste van ons curriculum samen in één onvergetelijk programma. Een programma waarin je wordt uitgedaagd om elk gebied van je leven en jezelf grondig te onderzoeken. En zo nodig te verbeteren. Elke dag in de Summer School bestaat uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Je krijgt grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst mee, die je op een andere manier naar je leven laten kijken. Maar je wordt ook gevraagd om over jezelf na te denken, oefeningen te doen en in gesprek te gaan met de andere deelnemers. Kortom: je neemt eens goed de tijd voor jezelf.

 

Het programma

Het programma is opgebouwd uit onze vier intensieve dagworkshops. Deze programma’s van een dag zijn in Londen ontwikkeld door Alain de Botton en zijn team en sluiten perfect op elkaar aan. Elke dag staat een ander thema centraal en is er een andere docent. Daarnaast lunch je bij ons en is er een afsluitende borrel.

De vier thema’s zijn

  • Liefde
  • Werk
  • Kalmte
  • En emotionele intelligentie

Praktische informatie

Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Early-bird-prijs: € 345,- (Beperkt aantal)
Reguliere prijs: € 395,-
De prijs is inclusief lunches, een afsluitende borrel en een mooi boekje om in te schrijven mee.
Als dit programma door eventuele coronamaatregelen geannuleerd moet worden, krijg je een refund.

Bekijk het uitgebreide programma

Liefde
Wat betekent liefde voor jou? En hoe geef je er vorm aan? Deze vragen gaan we te lijf tijdens de eerste dag. Niet door je lijstjes te geven met intuïtief aantrekkelijke tips en trucs, maar door een tijdreis te maken langs fundamentele inzichten van grote filosofen en andere denkers.

We denken vaak dat liefde alleen een gevoel is. Maar het is ook een vaardigheid, en daarom iets dat we kunnen leren. Misschien is het zelfs wel de grootste fout die we maken in relaties: we denken dat we er niet beter in kunnen worden. Maar hoe word je er dan beter in? De eerste stap is om de liefde en jezelf beter te leren begrijpen. Op deze dag kom je erachter hoe we allemaal, op onze eigen manier, best lastig zijn om mee samen te leven en waarom we allemaal geneigd zijn om liefde te saboteren.

Werk
Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam.

We kijken deze dag naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.

Kalmte
Wie wil er nou niet wat geduldiger zijn? Meer kunnen lachen om tegenvallers? En iets rustiger reageren op alle dagelijkse irritaties? De realiteit: zorgen en stress vullen onze dagen en, niet te vergeten, nachten. Bijna altijd zijn ze op de achtergrond aanwezig.

Vaak wordt stress als iets lichamelijks gezien. Iets wat daarom ook het best op lichamelijke wijze kan worden bestreden: met warme baden, speciale theeën en lange wandelingen. Maar stress is in essentie een mentaal fenomeen. Het is het resultaat van onze ideeën. Daarom hebben we betere ideeën nodig waar we op drukke momenten uit kunnen putten. Op deze dag ontdek je welke ideeën jou kunnen kalmeren.

Emotionele intelligentie
We investeren veel tijd en moeite in ‘slimmer’ worden. Van jongs af aan worden we volgestopt met kennis die ons moet helpen de wereld om ons heen beter te begrijpen. Maar als het aankomt op emotionele intelligentie denken we vaak dat het allemaal vanzelf moet gaan. Jammer. Want ook emotionele kennis en vaardigheden zijn te leren!

Emotionele intelligentie is ons vermogen met geduld en inzicht om te gaan met de belangrijkste problemen die we in het dagelijkse leven tegenkomen. Zowel in onze relaties met anderen, als in onze relatie met onszelf. In hoeverre begrijpen we, bijvoorbeeld, wat er bij anderen onder de oppervlakte speelt en kunnen we ons inleven in hun standpunt? En hoe goed zijn we in staat om te gaan met woede, jaloezie, angst en verwarring?

Verder lezen Minder informatie
Reine Rek stelt een levensvraag

Reine Rek

Reine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.    

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment". Recent verscheen Op weg naar vrijheid; Stoïcijnse teksten voor tijden van crisis (Athenaeum). Een boek vol behulpzame en bijzondere fragmenten van stoïcijnse filosofen, samengesteld en ingeleid door Lammert.

Jan-Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld

Jan Wolter Bijleveld schrijft, spreekt en verzorgt trainingen en workshops voor diverse organisaties en doelgroepen. Hij heeft een communicatieachtergrond. Sinds zo’n vijftien jaar schrijft hij over onder meer loslaten en rust in je hoofd. Zijn nieuwste boek is ‘Wat had je dan verwacht?’. Het thema ‘verwachtingen’ gebruikt hij graag als middel voor constructieve zelfreflectie en praktisch houvast voor je ontwikkeling en communicatie. Ook maakt hij de podcast ‘Afslag X’.

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.  

Verder lezen Minder informatie

Informatie

Wat zijn Summer en Winter Schools?

In onze Summer en Winter Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt. Intensief leren en gezelligheid wisselen elkaar af. Meerdere dagen volg je met een vaste groep van maximaal 30 personen de beste programma’s van The School of Life.

Twijfel je erover of dit programma iets voor jou is?

Mail ons

Inclusief

Lunch en eindborrel inbegrepen

Je hoeft tijdens de Summer en Winter Schools niet apart eten te gaan halen. Wij zetten het voor je klaar, en je eet gezellig met de groep. Op de laatste dag eindigen we met een borrel.

Veelgestelde vragen