Retraite: Stilstaan en richting kiezen

  • Retraite
  • Welzijn
• Eerstvolgende editie: Maandag 16 september & dinsdag 17 september 2024
• Van 9:30 tot 17:00 uur
• In de Hoorneboeg, Hilversum

Neem met de juiste begeleiding nu eindelijk dat moment om de keuzes te maken die jou vooruit helpen.

Prijs

€ 1250,- excl. btw

Retraite persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze retraite leer je:  

  • Stilstaan door verschillende vormen van meditatie en ademwerk
  • Je eigen gedachten, gevoelens en verlangens kennen
  • Je eigen lichaamssignalen beter begrijpen
  • Je drijfveren en motivatie ontdekken op werkgebied
  • Een visie voor de toekomst ontwikkelen
  • Balans aanbrengen op basis van jouw waarden
  • Een actieplan maken om jouw drijfveren te vertalen naar je leven en je werk

‘Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang.’ Dit is het uitgangspunt van The School of Life, maar vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dit als de mails en andersoortige berichten je om de oren vliegen, je je van deadline naar deadline moet haasten en er altijd meer werk te doen is dan menselijk mogelijk? Hoe moeilijker het wordt om de ontspanning en rust te vinden die nodig is om bewust richting te geven aan je carrière, hoe harder je het nodig hebt.

Tijdens deze tweedaagse retraite neem je de tijd om goed na te denken over waar je staat en waar je heen wil én leer je hoe je in het drukke dagelijkse leven meer ruimte inbouwt om stil te staan. Op een prachtig landgoed leer je gevoelens, gedachten en verlangens onder ogen te zien en maak je op basis van wat echt belangrijk voor je is een plan voor de toekomst. Je krijgt inzicht in de verwachtingen die jij hebt van je werk, leert keuzes te maken en te relativeren en komt steviger met beide voeten op de (werk)vloer te staan.

Het programma

 

Dag 1: Hoe leer ik stil te staan?
Je start met zelfonderzoek en leren stilstaan. Met behulp van verschillende meditaties, ademhalingstechnieken en opdrachten leer je jezelf beter kennen. Welke gedachten heb ik eigenlijk? Welke gedachten komen steeds terug, en is daar een patroon in te herkennen? Hoe maak ik contact met mijn lijf en met mijn emoties? Door de werkvormen die we je aanreiken leer je om je eigen lichaamssignalen te herkennen en onderscheid te maken tussen sensaties, gedachten, emoties en verlangens. Op deze manier leer je jezelf en je eigen behoeften beter kennen en leer technieken die je na de retraite ook in je dagelijks leven kunt toepassen. Je verkent jouw persoonlijke vraag en bekijkt deze in het licht van jouw professionele loopbaan.

Dag 2: Hoe geef ik richting aan mijn loopbaan zodat deze past bij mijn drijfveren en waarden?
Tijdens de tweede dag onderzoek je jouw innerlijke vuurtje: wat zijn de drijfveren en waarden die voor jou zo belangrijk zijn dat je ze wilt kunnen vertalen naar jouw professionele loopbaan? Wat zijn jouw talenten die hierbij passen? Hoe kun je de vragen ‘wat wil ik?’ en ‘wat kan ik’ in lijn brengen zodat ze passen bij wie je bent en welke richting je op wilt? Je krijgt op deze dag handige modellen en tools aangereikt die je zullen helpen om richting te geven aan je loopbaan. De retraite sluiten we af met een oefening waarin je alle inzichten van de twee dagen meeneemt. We kijken terug om dat wat je hebt geleerd over jezelf en we blikken vooruit zodat je meer regie kunt nemen over je loopbaan. Met een laatste snack ga je voldaan naar huis!

Verder lezen Minder informatie

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

Praktische informatie

Data: Volgende editie: 16 en 17 september 2024. Twee edities in 2025: 20 & 21 januari en 15 & 16 september.
Start: Maandag 9:30 uur ‘s ochtends
Einde: Dinsdag 17:30 uur ‘s avonds
Locatie: De Hoorneboeg in Hilversum
Voertaal: Nederlands

Tickets:

Prijs: € 1250,- exclusief btw
De prijs is inclusief 1 overnachting, ontbijt, lunches en diners.

Voor wie?

Deze kortdurende, intensieve retraite is er voor de professional die het gevoel heeft hier eigenlijk niet genoeg tijd voor te hebben! Maar die tegelijkertijd wel weet dat het tijd is om bewust richting te gaan geven aan de volgende stap van zijn of haar carrière. Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring en reflecteert regelmatig op jezelf.

u003ch5 style=u0022text-align: center;u0022u003eDeelnemers over de Retraite Stilstaan en Richting kiezenu003c/h5u003ernu003ch3 style=u0022text-align: center;u0022u003eu0022Perfect programma om even tot stilstand en dichter bij de kern van jezelf te komen.u0022u003c/h3u003ernu003ch3 style=u0022text-align: center;u0022u003eu0022Ontzettend waardevol om even echt naar jezelf te luisteren, stil te staan bij wat je voelt, welke belemmeringen je jezelf oplegt en wat je echt wil voor jezelf.u0022u003c/h3u003e

De docent

De retraite op de Hoorneboegse Heide wordt gefaciliteerd door Inge Dessing.

Inge Dessing

Inge Dessing is arbeids- en organisatiepsycholoog, coach en trainer. In haar werk brengt zij mensen en teams in beweging door te

Bekijk

Retraites

De Hoorneboeg

Tijdens deze retraite verblijf je in Aan de Hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, een spa met sauna en een behandelkamer. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

Download de brochure

Maaltijden

Heerlijk vegetarisch eten

De retraite wordt geheel verzorgd. Je hoeft dus niet na te denken over maaltijden of uitstapjes; je kunt al je denkkracht richten op de belangrijkste vragen van je leven. De vragen die je thuis zo makkelijk vergeet. Je krijgt heerlijk vegetarisch en biologisch ontbijt, lunches en diners.

Meer over eten bij de Hoorneboeg

Veelgestelde vragen