Een baan om van te houden

  • Werk
Wat is de perfecte baan? In deze workshop laat je vage ambities achter je en stel je jezelf in op een helder en haalbaar plan voor de volgende stappen in je carrière.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€55

Iets meer over de inhoud

“Kies een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken.” Confucius had makkelijk praten; hij deed niets liever dan filosoferen. We weten heel goed wat de perfecte baan ons geeft: voldoening, veel geld, status, uitdaging, respect, persoonlijke ontwikkeling, een betere wereld en heel veel plezier. We weten nog iets: die droombaan is niet de onze.

In deze workshop onderzoek je je verwachtingen van werk, je ambities en je dromen. Ook maak je kennis met perspectieven van oude en nieuwe denkers op de betekenis van werk in het leven.

In Een baan om van te houden:

  • Verken je je eigen persoonlijkheid en authentieke interesses.
  • Krijg je inzicht in waar jouw carrièrekansen liggen.
  • Ontdek je waar jouw talenten tot hun recht kunnen komen.
  • Leer je om te gaan met de blokkades die je ervan weerhouden te doen wat je wilt.
  • Neem je de verwachtingen van je ouders en de maatschappij onder de loep en onderzoek je welke rol die spelen in het maken van keuzes.

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 2,5 uur
Voorbereiding: geen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.  

Classes (2,5 uur)

Ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton

De classes van The School of Life gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Deze ideeën worden ingezet voor jouw persoonlijke ontwikkeling en om je te helpen met de grote vragen in het leven. Een combinatie van les, reflectie en gesprek met maximaal 30 personen.

Naar alle classes