Heb je een vraag over (bestellingen bij) onze internationale webshop? Klik dan hier.
Onderstaande vragen hebben alleen betrekking op The School of Life Amsterdam. 

Veelgestelde vragen

ACTIECODES/CADEAUBONNEN

ANNULERING

BTW

CLASSES BOEKEN

CLASSES CADEAU GEVEN

CONTACT

DOCEREN

HAND-OUTS/PRE-TASKS

NIEUWSBRIEF

LIFECARD I & II

PARKEERGELEGENHEID

PERS

PRIVÉ-CLASSES

PROGRAMMA

ROUTEBESCHRIJVING

RUILEN

TICKETS

VERHUUR

VRIJWILLIGERS

WACHTLIJST

WINKEL

Hoe gebruik ik actiecodes/cadeaubonnen?

 1. Voor het boeken van een van onze programma's met een cadeaubon/actiecode moet je ingelogd zijn.
 2. Kies het programma dat je wilt boeken in de agenda.
 3. Klik vervolgens onder de omschrijving van de class op 'Inschrijven' bij de datum en tijd die jouw voorkeur heeft.
 4. Je ziet de tekst: 'Wil je een actiecode invoeren? Klik hier.' Klik hierop en voer je actiecode in.
 5. Je ziet nu de kaartsoort Cadeaubon, in het vakje waar 0 staat vul je het aantal gewenste cadeaubonnen in.
 6. Nu kun je je bestelling plaatsen en afronden.

Hoe kan ik een geboekte class afzeggen?

Wanneer je niet naar een geboekte class kan komen, kan je iemand anders in je plaats laten gaan. Het is niet mogelijk restitutie te ontvangen. Wil je iemand anders naar de class laten gaan? Neem dan contact met ons op via amsterdam@theschooloflife.com

Hoeveel % BTW zit er op de classes?

Over onze reguliere classes wordt geen btw gerekend. Je vindt het btw-percentage daarom ook niet terug op de factuur van je bestelling. Op ons professional curriculum zit een btw van 21%.

Hoe boek ik een class?

Onze classes kan je gemakkelijk boeken via onze website. Selecteer de gewenste class en plaats deze in de winkelmand. Je kan op deze manier ook meerdere classes toevoegen en deze tegelijkertijd afrekenen. Zodra je een class hebt geboekt, ontvang je een bevestigingsmail.

Kan ik een class als cadeau geven?

Als je een class cadeau wil geven, kan je het beste een cadeaubon bestellen via onze website. Wanneer je direct een class boekt voor iemand anders staat de reservering namelijk op jouw naam. Middels een cadeaubon kan desbetreffende persoon zelf een class boeken met haar eigen account en code. Voor de mensen die liever een fysieke cadeaubon (voor een class of voor in de winkel) willen kopen, raden we aan om langs te komen in onze winkel aan het Frederiksplein.

Hoe kan ik het beste contact opnemen?

Wil je een snel en helder antwoord op je vraag? Stuur dan bij voorkeur een e-mail naar: amsterdam@theschooloflife.com. Voor dringende vragen kun je ons Service-team tijdens werkdagen (09:00 tot 17:00 uur) telefonisch bereiken via 020 22 00 080.

Onze winkel en het café zijn te bereiken via 020 70 58 169

Vragen over het professional curriculum kun je mailen naar: zakelijk@theschooloflife.com

Vragen en correspondentie voor onze docenten kunnen ook gericht worden naar amsterdam@theschooloflife.com. Dan sturen wij het door. Persoonlijke contactgegevens van docenten kunnen wij niet verstrekken.

Is er een mogelijkheid zelf classes te geven?

Soms zijn we op zoek naar nieuwe docenten om onze classes en workshops te geven. Als je interesse hebt om bij The School of Life classes te geven, kan je een e-mail sturen naar amsterdam@theschooloflife.com. Op dit moment zijn we niet op zoek naar docenten.
 

Wat is de hand out/pre-task en hoe ontvang ik die?

Voor aanvang van een class ontvang je vaak per e-mail een pre-task. Dit is een opdracht ter voorbereiding op de class die je gaat volgen. De pre-task is uiteraard niet verplicht, maar geeft de mogelijkheid om alvast aan de slag te gaan met het thema. Bij de meeste classes ontvang je na afloop een hand-out. Hierin staat een samenvatting van de class. Zo kan je thuis nalezen wat je tijdens de class hebt geleerd. De presentatie die tijdens de class getoond wordt, sturen wij niet toe. Wanneer je een e-mail krijgt zonder bijlage bevat de class geen pre-task of hand-out.

Hoe ontvang ik de nieuwsbrief?

Je kan je via onze website aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zo word je wekelijks op de hoogte gehouden van al onze activiteiten. Als je de nieuwsbrief niet meer wil ontvangen dan is het mogelijk om je onderaan de nieuwsbrief af te melden. Schrijf je via deze link in voor de nieuwsbrief.

Hoe gebruik ik de Lifecard I of II?

Aanmelden

 1. Voor het boeken van een programma met je Lifecard moet je ingelogd zijn.
 2. Kies het programma dat je wilt boeken in onze Agenda.
 3. Klik vervolgens onder de omschrijving van de class op 'Inschrijven' bij de datum en tijd die jouw voorkeur heeft.
 4. Nu krijg je onder kaartsoort de optie Lifecard I of II. In het vakje waar 0 staat vul je een 1, dit herhaal je met alle kaartsoorten die je wilt bestellen.
 5. Nu kan je je bestelling plaatsen en afronden.

Afmelden

 1. Als je je wilt afmelden voor een programma met je Lifecard moet je ingelogd zijn.
 2. Klik vervolgens op 'Mijn Account'.
 3. Kies vervolgens voor de 2de optie 'Bestelhistorie'. Hier zie je een overzicht van je bestelling.
 4. Klik op het plusje bij de bestelling waarvoor je je wilt afmelden.
 5. Nu zie je aan de rechterkant 'Annuleren' staan. Klik hier op.
 6. Je hebt je nu afgemeld voor de class.

Waar kan ik parkeren?

De dichtstbijzijnde parkeergarage vind je bij het Heinekenplein, op de Eerste van der Helststraat 6.

Waar kan ik terecht voor persinlichtingen?

Pers kan voor interviewaanvragen of overige informatie contact opnemen via: amsterdam@theschooloflife.com.

Kan ik ook classes op externe locaties boeken?

Het is mogelijk om bij The School of Life Amsterdam classes op externe locaties te boeken. Neem hiervoor contact op via: zakelijk@theschooloflife.com.

Hoe komt jullie programma tot stand?

Ons programma – de onderwerpen en inhoud van onze classes en events – komt tot stand in afstemming met The School of Life Londen. Het is hierom ook niet mogelijk om een eigen programma bij ons aan te bieden.

Hoe kom ik het snelst/makkelijkst bij The School of Life Amsterdam?

Reizigers met de tram kunnen uitstappen bij tramhalte Frederiksplein. Deze tramhalte bevindt zich recht voor onze deur. Voor reizigers met de metro: vanaf metrostation Weesperplein is het een kleine 10 minuten lopen naar The School of Life Amsterdam. Als je een Special Event komt volgen, is het raadzaam de praktische informatie van het Special Event op de daartoe gewezen pagina raad te plegen. Deze vinden namelijk vaak op externe locaties plaats.

Openbaar vervoer:

 • Halte Frederiksplein. Tramlijn: 4*, 7, 10, Buslijn 755
 • Halte Weesperplein. Metrolijn 51*, 53*, 54* + 9 minuten wandelen

* Deze lijnen vertrekken vanaf Station Amsterdam Centraal

Kan ik een class omruilen?

Bij The School of Life zijn eenmaal bestelde classes niet inwisselbaar voor een andere datum. Wel is het mogelijk om iemand anders in jouw plaats naar een class te laten gaan. Mocht je vanwege calamiteiten of andere bijzondere redenen niet kunnen? Neem dan contact met ons op via: amsterdam@theschooloflife.com

Hoe werkt het met tickets nadat ik een class heb geboekt?

Je krijgt per e-mail een ticket toegestuurd. Deze kan je geprint of op je telefoon bij aanvang van de class laten zien. Ben je de ticket én in het ergste geval ook je telefoon vergeten? Geen zorgen: onze hosts hebben ook een namenlijst voor ons programma.

Kan ik de classroom huren?

Onze classrooms zijn helaas niet te huur.
 

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Het is mogelijk om als vrijwilliger bij The School of Life te hosten tijdens classes, workshops, reeksen en evenementen. Als je hier interesse in hebt, neem dan contact op via: amsterdam@theschooloflife.com. (Op dit moment is er een tijdelijke stop op nieuwe vrijwilligers, maar we zetten je graag op de wachtlijst).

Is het mogelijk op de wachtlijst voor een class te worden geplaatst?

The School of Life Amsterdam werkt niet met wachtlijsten voor reguliere classes. Wanneer een class is uitverkocht, kunnen we je helaas niet op een wachtlijst plaatsen. Onze classes worden op meerdere data gepland. Wees dus niet getreurd als je een keer misgrijpt.

Wat word er in jullie winkel verkocht?

In onze winkel aan het Frederiksplein 54 verkopen we een selectie van de merchandise uit Londen en boeken die bij onze classes passen. We hebben geen webshop in Nederland en kunnen dus ook geen bestellingen binnen Nederland verzenden. Mocht je echter in onze winkel niet kunnen vinden wat je zoekt, dan kan je de merchandise ook via de website van The School of Life Londen bestellen: www.theschooloflife.com/shop.