Over ons

  • over ons header

OVER THE SCHOOL OF LIFE

Het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar intellectuele ontwikkeling biedt ons een schat aan heldere ideeën voor het dagelijks leven. Filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers leren ons bewust te worden van thema’s waar je op school geen les in kreeg: hoe vind je een baan die bij je past? Wat is een goede vriend? Hoe maak je goed ruzie? Hoe voer je een echt gesprek? Heb je een liefdesrelatie nodig? The School of Life heeft als missie deze ideeën op frisse en eigentijdse wijze te presenteren voor een nieuwsgierig publiek. Onze programma's zijn een mix van oude en nieuwe ideeën die je vandaag kunt gebruiken om je eigen overtuigingen te slijpen en op te rekken. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier! 

DRIE SOORTEN PROGRAMMA'S

Onze classes voor particulieren richten zich op het verdiepen van de belangrijke alledaagse vragen over werk, vriendschap, geld, liefde, familie en, bijvoorbeeld, sex. Meestal in de avond, stap je met 30 deelnemers binnen op de Frederiksplein 54 in Amsterdam, waar je door een expert wordt meegenomen langs de belangrijkste ideeën over het thema van de avond. De class is een zorgvuldig afgewogen balans tussen korte interactie met de deelnemers en rondes van presentaties. Zeven jaar ervaring met het maken van programma’s heeft ons geleerd hoe je alle mensen het gevoel geeft dat ze op hun eigen manier deel mogen nemen: luisteren, praten, discussiëren, reflectie. Voor de helderheid: wij zijn wars van dogmatiek, niets moet en we zijn niet therapeutisch. Drankjes en een klein hapje zijn inbegrepen. 

Onze grote special events zijn een podium voor grote sprekers uit binnen- en buitenland. Zij delen hun ideeën met ons in kerken, operahuizen en andere theaters.  We ontvingen topdenkers als Slavoj Zizek, Michael Sandel, Patricia Churchland, Alain de Botton, Anita Allen en Michael Puett. Duizenden bezoekers genoten van populair-wetenschappelijke schrijvers als Ruby Wax, Tony Crabbe en David Allen. The School of Life is producent van het populaire Brainwash Festival, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt in Amsterdam en Den Haag. Op Lowlands verzorgt onze school al 5 jaar een eigen programma, met denkers als Joris Luyendijk, Damiaan Denys en wijlen Rene Gude.     

De professionele programma’s richten zich op karakterontwikkeling van jonge en gevestigde leiders, managers en experts. Als individu schrijf je je in voor workshops en reeksen zoals A Serious Business Course of How te be a Good Leader. We worden veel gevraagd workshops bij organisaties te verzorgen en we ontwikkelen processen op maat, waarin we de basisfilosofie van The School of Life hanteren voor verandering, verbetering en verfrissing.     

Londen, Amsterdam en wereldwijd

The School of Life werd in 2008 opgericht door de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton. De school heeft vestigingen over de hele wereld: Londen, Sao Paulo, Melbourne, Istanbul, Seoul, Berlijn en Tel Aviv. Vrijwel maandelijks opent een nieuwe vestiging. Het hoofdkantoor in Londen levert de scholen advies, input en een deel van het lesmateriaal. Het populaire Youtube-kanaal en The Book of Life wordt geproduceerd door Alain de Botton en zijn team. The School of Life Amsterdam is in 2014 opgericht door Laurens Knoop, Maria Janssens, Frits Philips en Vincent Wensink. Voorafgaand aan deze oprichting maakten zij de weg vrij met het filosofisch eventbureau Brandstof. Dit merk is in 2015 opgegaan in The School of Life.  

Contact

The School of Life
Frederiksplein 54
1017 XN Amsterdam
E: amsterdam@theschooloflife.com

Holiday Shopping Hours
Mon - Sat 12 - 6pm  
Final shopping day:
Tues 24 Dec 12 - 4pm
*Closed 25 Dec - 6 Jan*

OUR TEAM

THE SCHOOL

Maria Janssens
Head of Content 

Sadije Bunjaku
Head of Programme

Lammert Kamphuis
Head of Faculty

Back Office

Sadaf Hosseni
Operations Manager

Maarten Smulders
Finance

Marketing & PR

Isabelle Kleinschnitz
Marketing & Communication

Vera Vryens
Design

Maria Janssens
Head of Development
Sadije Bunjaku
Head of Programme 
Lammert Kamphuis
Programme Developer
Tamar Strietman
Manager Finance
Sadaf Hosseni
Office Manager
Isabelle Kleinschnitz
Marketing & Communication
Vera Vryens
Designer

EVENTS

Daniel Tsuff
Head of Events

Kamiel Feiertag
Event Producer 

PROFESSIONAL

Frits Philips
Head of Professional

Maartje Molenaar
Professional Events and Sales

Coffee bar & Shop

Zinzi Brugman
Floor Manager

Daan Thoden van Velzen
Barista

Robin van der Aa
Barista

Suzanne Witteman
Barista

Hind Hajer
Barista

Bas Hermans
Barista

Annemieke van den Heuvel
Barista

Nnenna Onwuka
Barista

EXECUTIVE BOARD

Josine Peters
Managing Director 

Laurens Knoop
Creative Director and Founder